Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Válka na Ukrajině: Aukro spustilo charitativní aukci vozu Aston Martin z bondovek

Vůz Aston Martin DBS.
Zdroj: Se souhlasem Aukro
+ Další fotografie
Válka na Ukrajině

Největší české online tržiště Aukro se připojilo k aktivitám podporujícím Ukrajinu a spustilo charitativní aukci vozu Aston Martin DBS. Výtěžek z prodeje dárce věnuje v plné výši na podporu ukrajinské armády. Aukci v rámci podpory organizuje Aukro zdarma, bez nároku na odměnu.

„Nikdy bych nevěřil, že něco takového zažijeme. Vlna solidarity, která se mezi Čechy, ale i ve světě zvedla, je neuvěřitelná. Každý den vidíme tisíce dechberoucích příběhů lidí, kteří neváhají obětovat svůj čas, peníze a mnohdy i bezpečí a vyrážejí pomoci lidem na Ukrajině, kteří prožívají nejhorší období, jaké si lze vůbec představit. Proto si velice ceníme dárce, který veškerý výtěžek z aukce daruje na podporu Ukrajiny. A nás těší, že se můžeme zapojit nejen jako zaměstnanci do sbírek, ale i díky naší platformě,“ komentuje charitativní aukci Jiří Hejl, vedoucí Digital týmu společnosti Aukro.

Válka na Ukrajině.

Jak pomoci Ukrajině

Válka na Ukrajině je nejen vojenskou, ale také humanitární katastrofou pro místní obyvatele.

Pomoci můžete skrze několik finančních sbírek, které založily české neziskové organizace:

- Sbírka na platformě Darujme, kterou pořádá Paměť národa

- Sbírka organizace Člověk v tísni

- Sbírka organizace Charita Česká republika

- Sbírka organizace Adra na platformě Znesnáze

Více o tématu

Aukro má příkaz výslednou částku poukázat v plné výši přímo velvyslanectví Ukrajiny v České republice, které ji použije na podporu ukrajinské armády. „Charitativní aukce nejsou úplně neobvyklé, máme s nimi v Aukru řadu zkušeností, toto je ale zcela jiná situace. Nikdy však není pozdě investovat do prémiového kousku, obzvlášť v případě, kdy výtěžek jde na dobrou věc, která může pomoci zachránit životy lidí,” pokračuje Jiří Hejl.

Vůz znají lidé z filmů o Bondovi

Tato charitativní aukce je privátní, zúčastnit se jí mohou jen schválení a ověření uživatelé. Aktuálně ji sleduje přes 1 600 zájemců a přes 500 čeká na schválení přístupu. Žádost o přístup do aukce vidí všichni přihlášení uživatelé, po schválení aukce pak mohou zájemci rovnou přihazovat. Délka aukce je 7 dní a skončí 8. března v 19:00.

Vůz Aston Martin DBS zná většina lidí z filmů o Jamesi Bondovi. Tento šedý čtyřmístný Aston Martin DBS 5.9 380 kw z roku 2009 je vysoce výkonný sportovní vůz GT britského výrobce, najeto má 48 490 km. Fyzicky si tento luxusní vůz mohou zájemci prohlédnout ve společnosti Advantage cars, Praha 9, Freyova 980/10, kde je momentálně vystaven.

Válka na Ukrajině

Válku na Ukrajině rozpoutalo Rusko ve čtvrtek 24. února 2022 v ranních hodinách.

V Rusku se o tomto aktu válečné agrese mluví jako o "speciální vojenské operaci na Ukrajině". Jde o vyvrcholení rusko-ukrajinské krize a zároveň největší konflikt na území Evropy od konce druhé světové války.

Mohlo by vás zajímat:

Volodymyr Zelenskyj | Vladimir Putin | Wagnerova skupina | Jevgenij Prigožin | Válka v Izraeli

Související články

Další články

Nejnovější kauzy