Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Relax, zábava i poznání – na Mallorce si každý najde to své

Relax, zábava i poznání – na Mallorce si každý najde to své
Zdroj:

Mallorca patří mezi velice oblíbené a populární turistické destinace, vyniká totiž nádhernými písčitými plážemi a především kvalitními hotely všech kategorií, které představují ideální podmínky pro pohodovou dovolenou. 



CK Blue Style nabízí ubytovaní ve všech oblíbených částech ostrova, jako jsou S’illot, Can Pastilla, El Arenal, Palma Nova a další. Široký výběr hotelů, převážně střední kategorie, naleznete také ve východní části ostrova v letovisku Calla Millor. Pobřeží letoviska lemuje krásná, 3 kilometry dlouhá, písčitá pláž, podél které se nachází nespočet restaurací, barů a obchodů.

Tip: Hotel Bakour Garbí Cala Millor 4*

Hotel se od pláže letoviska Cala Millor nachází zhruba 500 metrů. Po dni stráveném na pláži se večer můžete vydat do centra, kde vás pohltí místní atmosféra. Samotný hotel nabízí komfortní ubytování v moderně zařízených pokojích, bazén a skvělou restauraci.



Pokud patříte k těm, kteří rádi kombinují pohodu na pláži nebo u bazénu s aktivnějším programem a poznáváním zajímavých míst, máme pro vás několik zajímavých míst, které během návštěvy největšího z Baleárských ostrovů určitě stojí za to navštívit.

Ideálním dopravním prostředkem na Mallorce je jízdní kolo, to si zde můžete zapůjčit zhruba za 9 EUR/den. Pokud ale nechcete vynakládat sportovní úsilí, najdete zde i mnoho automobilových půjčoven, v takovém případě vás denní pronájem auta vyjde zhruba od 20 EUR/den. Poté už vám nebude vůbec nic bránit k tomu, projet si ostrov po vlastní ose a navštívit místa, ze kterých se tají dech.



Na severovýchodě ostrova, jen pár kilometrů od městečka Pollenca najdete jedno z nejfotogeničtějších míst ostrova, Cap de Formentor. Místní ho nazývají také jako místo setkání větrů ostrova (Meeting point of winds), což vám také napoví o tom, jaké podmínky zde panují, bývá tu velice větrno, v letních měsících to ale rozhodně není na škodu. Za příznivého počasí odsud můžete vidět i sousední Menorcu. Maják, jenž je vyobrazen na mnoha fotografiích, není přístupný, můžete se však projít v jeho blízkosti a užít si výhledy na skalnaté útesy a moře.



Milovníci hudby mohou zavítat do městečka Valldemossa, vzdát hold geniálnímu Fryderyku Chopinovi. Právě ten ve zdejším kartuziánském klášteře tu v letech 1838 a 1839, pobýval se svojí milenkou, známou spisovatelkou George Sandovou. Právě zmíněný klášter, dnes muzeum, je rozhodně největší pamětihodností městečka. Můžete zde spatřit Chopinův klavír, knihy, posmrtnou masku, obrazy, originální rukopisy i notové záznamy.

.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy