Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Na rozhraní dvou kultur aneb krásy Turecka

Na rozhraní dvou kultur aneb krásy Turecka
Zdroj: Shutterstock.com

Ať už jste milovníkem zlatavých písčitých pláží a průzračně modrého moře, úchvatných historických památek, krásné přírody nebo výtečného jídla, Turecko splní vaše přání a představy o dokonalé dovolené.

Turecké pobřeží je lemované pěknými atraktivními plážemi a na poloostrově Bodrum najdete kouzelné romantické zátoky. Na plážích si lze pronajmout slunečníky a lehátky, pokud již nejsou zahrnuty mezi hotelem nabízené služby. Na většině pláží naleznete bary nebo stánky s občerstvením, sprchy a širokou nabídku vodních sportů. Kromě relaxu a opalování si tak můžete užít chvíle plné adrenalinu při surfování nebo potápění do hlubin moře.


Také příroda skýtá mnoho dobrodružství, skvostů a zvláštností. Skvělým příkladem jsou obří kamenné čepičky v Kappadokii nebo bílé travertinové kaskády s desítkami bazénků v Pamukkale, které lze označit jako osmý div světa. Své si v Turecku najdou i milovníci památek, kteří mohou obdivovat jak pozůstatky antiky, tak výtvory islámské kultury. Samozřejmě nelze opomenout turecké trhy a bazary plné koberců, šperků, oblečení, koření a mnoha dalších věcí, které vás uchvátí svou atmosférou. Nezapomenutelným zážitkem je také výtečná turecká kuchyně.

S CK Blue Style se můžete vypravit na Tureckou riviéru s oblíbenými letovisky jako Alanya, Side, Antalya a dalšími. Místní nekonečné pláže s pozvolným vstupem do Středozemního moře lákají zejména rodiny s dětmi. Pohoří Taurus, které lemuje pobřeží, chrání tuto oblast před nepříznivým počasím, takže moře je dlouhodobě příjemně teplé. Na své si tu přijdou také milovníci golfu, a to hlavně v letovisku Belek, které je známé kvalitními golfovými hřišti.

K nejvíce zeleným oblastem Turecké riviéry patří letovisko Kemer. Místní pláže a udržované parky lákají k romantickým tichým procházkám, navíc je Kemer obklopený přírodními vápencovými horami národního parku a je možné zde spatřit největší počet delfínů žijících ve volné přírodě u tureckého pobřeží.

V rámci Turecké riviéry lze s CK Blue Style podniknout mnoho výletů, ať už se jedná o objevování krás Alanye či Antalye, lodní výlet po řece Manavgat nebo návštěvu delfinária se zábavnou show.

Turecko, země na rozhraní dvou kultur a kontinentů má zkrátka co nabídnout. Skvělou úroveň služeb místních hotelů si většina cestovatelů nemůže vynachválit. Vyrazte na dovolenou s CK Blue Style a poznejte i vy nezapomenutelné krásy této země.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy