Trendy tagy Karel Gott (zpěvák) Extra Host (pořad) koronavirus Tvoje tvář má známý hlas 2020

Nejnovější kauzy

Uvařte si podle podivína Karla: Tohle je jeho menu z Prostřena! Uvaří i slepici Babiše?

+ Dalších 7 fotografií
Teď už víme, že Karel je zdatný herec a celé jeho vystoupení byla fraška. Spaní v rakvi, sexuální obliba v babičkách a jiný bizár. Jeho jídlo ale bylo výborné, i když nakonec to skončilo totálním kolapsem.

A co vlastně Karel uvařil? Padla za oběť jeho menu i slepice Babiš? Naštěstí ne.

Předkrm: Párty tyčinky

1 listové těsto, 1 žloutek, mouka na podsypání, kmín, sůl

Postup:

Vyválíme listové těsto, které podsypáváme moukou a rozdělíme je na dvě placky. První placku potřeme našlehaným žloutkem, posypeme solí, kmínem a položíme na ni druhou placku. Zmáčkneme je k sobě, aby se spojily, a nožem nakrájíme tyčinky. Tyčinky zakroutíme do vrtule a položíme na plech s pečicím papírem. Zapneme troubu na 180 stupňů a pečeme 10–15 minut dozlatova.

Polévka: Francouzská cibulačka

1 kg cibule, 3 kostky masoxu, eidam, olej, pepř, sůl, chlebíčková veka nebo bageta

Postup:

Z masoxu a dvou a půl litru vody si uděláme vývar. Na velké pánvi nebo v kastrolu si do zlatova osmažíme pokrájenou cibuli, kterou potom přidáme do vývaru, osolíme a opepříme. Do zapékacích misek nalejeme porci polévky, na to dáme plátek veky a na veku nastrouhaný sýr. Dáme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a necháme chvíli gratinovat, dokud se sýr nerozteče.

Hlavní chod: Hovězí plátek, pepřová omáčka, gratinované brambory

5 hovězích steaků, 1 kg brambor, 750 ml smetany ke šlehání, eidam, instantní směs na pepřovou omáčku, 1 stroužek česneku, olej, pepř, sůl

  1. Hovězí maso necháme zatáhnout ze všech stran na pánvi. Poté pánev dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a necháme maso dojít. Vytáhneme z trouby, osolíme, opepříme a necháme odležet. Před podáváním maso polijeme hotovou pepřovou omáčkou.
  2. Gratinované brambory: Brambory nakrájíme na plátky, zalijeme půllitrem smetany ke šlehání, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a posypeme sýrem. Pekáč dáme do trouby a pečeme necelou hodinu na 190 stupňů.
  3. Pepřová omáčka: Základem je instantní směs na pepřovou omáčku, kterou dobře prošleháme s 250 ml smetany, dle potřeby můžeme zředit vodou. Přilejeme k masu a dáme ještě zapéct.

Dezert: Žemlovka od babičky

1 veka nebo 8 rohlíků, 3 vejce, ¾ l mléka, 100 g másla, 250 g cukru krupice, 500 g jablek, 1 vanička tučného tvarohu, 3 lžíce rozinek namočených v rumu, skořice

Postup:

Smícháme tvaroh s cukrem a přidáme rozinky. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů a připravíme si pekáč, který vymažeme máslem. Veku nakrájíme na plátky, jablka nastrouháme. Prošleháme mléko, žloutky a část cukru. Necháme nasáknout pečivo a do pekáče nebo zapékacích nádobek skládáme nejprve veku, nato dáme nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, nakonec přidáme směs z tvarohu a celý postup opakujeme. Poslední vrstvu tvoří veka, kterou posypeme rozinkami a pokryjeme ušlehaným sněhem. Pečeme na 160 stupňů asi půlhodiny dozlatova.

Související články

Další články