Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.Rozumím
Trendy tagy Bohuš Matuš koronavirus Extra Host (pořad) Počasí

Nejnovější kauzy

Od Pohlreicha? Nebo podle receptu Ládi Hrušky: BRAMBOROVÉ SALÁTY slavných stojí za vyzkoušení

Zdroj: facebook.com
+ Dalších 5 fotografií
Recepty
Vánoce se blíží, a proto je na čase udělat bramborový salát. A ne ledajaký. Receptů na bramborový salát je požehnaně, ale ty opravdu chutné seženete od celebrit, které vědí, co všechno do pravého salátu dát. Jak ho dělají Zdeněk Pohlreich (61), Dita P. (43) nebo Láďa Hruška (40)?

Bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha

SUROVINY:

  • 600 gramů uvařených brambor
  • jedna uvařená mrkev
  • velké červené jablko
  • 4 nakládané okurky
  • 4 lžíce zeleného hrášku
  • jedna malá cibule
  • sůl a pepř
  • 4 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • lžička cukru
  • 1 lžíce octa
  • nasekaná pažitka

Uvařené a oloupané brambory nakrájejte společně s mrkví na menší kostky. Okurku a jablko na kostičky, cibuli najemno. Vše spolu s hráškem vložte do mísy a promíchejte. V misce smíchejte majonézu, ocet, cukr, sůl a pepř. Touto směsí zalijte pokrájenou zeleninu a důkladně promíchejte. Salát nechte odležet a před podáváním ho posypte nasekanou pažitkou.

Bramborový salát podle Ládi Hrušky

SUROVINY:

  • 900 gramů brambor
  • 1 cibule
  • 350 gramů mražené zeleninové směsi
  • 200 gramů majonézy
  • 2 lžíce hořčice
  • konzerva červených fazolí
  • 3 kyselé okurky
  • trocha cukru
  • sůl a pepř

Nakrájené brambory krátce povařte, přidejte mraženou zeleninu a vařte doměkka. Ke konci přidejte pokrájenou cibuli. Zeleninu sceďte a zalijte studenou vodou. Jakmile se suroviny ochladí, sceďte je znovu. Smíchejte hořčici, majonézu, trochu nálevu z okurek, cukr, sůl a pepř. Do směsi vsypte zeleninu, nakrájené okurky a opláchnuté fazole. Salát promíchejte a dejte chladit do lednice.

Bramborový salát podle Dity P.

SUROVINY:

  • 1 kilo brambor
  • 10 sterilovaných okurek
  • 6 vajec natvrdo
  • jablko
  • 1 cibule
  • polévková lžíce dijónské hořčice
  • 200 g majonézy
  • citron
  • sůl a pepř

Brambory uvařte ve slupce doměkka, nechte vychladnout a společně s okurkami a vejci je nakrájejte na větší kousky. Oloupejte jablko s cibulí, pokrájejte na menší kostky a vše smíchejte. Do mísy přidejte hořčici, majonézu, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a podle chuti okyselte šťávou z citronu.

Související články

Další články