Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Extra Host Roman Staša o MasterChefovi: Promluvil o soukromí, partnerce a svatbě

+ Další fotografie
Pokud by se měl volit titul největšího sympaťáka letošního MasterChefa, stal by se jím rozhodně kondiční trenér, hokejista a vítěz letošního klání amatérských kuchtíků Roman Staša. Nejenže právem vyhrál a strčil do kapsy porotci protežovanou a lidmi nenáviděnou Pavlínku, ale na place i mezi soutěžícími po celou dobu rozdával humor a dobrou náladu.

Roman Staša se narodil ve Zlíně a odmalička ho bavil sport. Především pak hokej a cvičení. Není tedy divu, že se začal živit jako kondiční trenér. Roman však také rád cestuje a především experimentuje v kuchyni, což se mu v pořadu MasterChef nejednou vyplatilo. Nakonec ve finále porazil kontroverzní soutěžící, marketingovou specialistku Pavlínu Lubojatzky, a čtvrtou řadu oblíbené kuchařské soutěže vyhrál. I přes svou vytíženost si náš nový MasterChef Česko 2020 našel čas a přijal pozvání moderátorky Evy Decastelo do talk show Extra Host, kde spolu celou soutěž i dopad koronaviru na Romanovu práci probrali. Nutno podotknout, že Roman byl úplně stejný jako v televizi - skvělý, vtipný, zábavný a naprosto bezprostřední!

Decastelo: Mým dnešním hostem je poslední vítěz soutěže MasterChef. Bývalý juniorský hokejista a také kondiční trenér, na což stále vypadá, i když rád vaří.

Staša: To není pravda, ale děkuju! (smích)

Decastelo: Vidím, co vidím. A můj první dotaz je, že ty máš celkově jak mediální, tak lidskou takovou hezkou pozitivní image a lidi tě mají rádi. Já když jsem se připravovala na tenhle rozhovor. Já jsem o tobě nenašla vůbec nic špatného, jaký je to pocit být brán jako princ klaďas.

Staša: Myslím si, že mám obrovský štěstí, myslím si, že, jako jak v té soutěži, tak celkově fakt se mi jako tyhlety věci úplně vyhýbají, za první ty věci teda nedělám, nedělám nic špatnýho, teda doufám, ani jsem nikdy nic špatnýho nedělal, takže možná kvůli tomu, ale já si myslím, že všech těch špatných věcí je až až, že je skvělý, že můžu vystupovat takovej, jakej jsem a to je to nejpodstatnější a je úžasný, když to, jakej jsem, za to mě mají lidi rádi, a to je prostě to nejlepší, co může být.

Decastelo: Co ti v poslední době řekl kdo nejhezčího?

Staša: Ježíšmarjá, tak to nevím, ale teď jak jsi řekla MasterChef Česko, tak to mě vždycky trošku zahřeje u srdce, protože jsem to slyšel celkem málokrát kvůli karanténě, vlastně se nikde moc mezi lidmi nepohybuju, takže málokdy slyším, že jsem MasterChef Česko a to je velmi příjemný.

Decastelo: Když jsi šel do soutěže, dokázal sis představit, že se dostaneš takhle daleko.

Staša: Vůbec ne. Já jsem myslel, že od prvního castingu jsem si fakt pokaždý myslel, že už musím jít jako domů. Potom samozřejmě v televizi, tak to už úplně, to jsem si myslel, že vypadnu šestnáctý patnáctý, a tak to půjde až dolů, až dolů a vlastně se mi jako podařilo vypadnout až úplně poslední. (smích) Což je vlastně vlastně takovej hezkej bonus, ale nenapadlo mě to jako nikdy. Já jsem se tam hlavně hlásil jako amatér, ta soutěž je o amatérských kuchařích, a já jsem se opravdu přihlásil jako kuchař amatér a učil jsem se, vlastně ty největší pokroky jsem udělal až tam.

Decastelo: Byla předtím nějaká příprava, protože vím o některých tvých kolezích, že si předtím dělali nějaké rychlokurzy, že sbírali recepty babiček a podobně, aby měli co nejvíce takzvaně nabito, co ty?

Staša: Já jsem se zařekl, že nebudu lhát, takže já jsem se nikdy nepřipravoval a vlastně ani dodnes jsem na žádném kuchařském kurzu nikdy nebyl, takže, no moje příprava nespočívala vůbec v ničem, jsem prostě přišel a řekl, tady mě máte a oni se mnou něco dělali a snažili se, abych na tý kameře nevypadal úplně blbě, což se naštěstí povedlo, ale moje příprava fakt jako nebyla žádná. Samozřejmě jsem musel něco vařit, protože byly nějaký castingy, kde jsme měli přinést jídlo. To není tajemstvím, takže tam jsem vařil třeba dvě jídla.

Decastelo: Vařil jsi předtím doma?

Staša: Jako vařil jsem, já jsem říkal, že jsem možná tak tři, čtyři roky nevařil, ale teďka jsem se z nostalgie díval na fotky z dovolených, a tak třeba fakt šest, sedm let zpátky na dovolených jako pořád jsem někde u grilu, takže pořád tak jako vařím a tu lásku k tomu jídlu nějakým způsobem mám celý život.

Decastelo: Já osobně mám takový názor, že chlapi jsou lepší kuchaři než ženy, co si o tom myslíš ty?

Staša: Já si myslím, že ne, já si myslím, že to je v tom, že vy jako ženy v tom musíte být hodně praktický, my jako chlapi si s tím můžeme hrát, protože na to máme čas a tu rodinu neživíme tím konkrétním jídlem, ale tím, že přineseme peníze na to konkrétní jídlo, většinou teda. (smích) Takže jako, myslím si, že ženy to berou hodně jako prakticky, a proto se říká, že ženy hůř vaří, ale rozhodně si to nemyslím.

Decastelo: A myslíš si, že kuchař musí být kreativní?

Staša: Myslím, že to je nejpodstatnější vlastností kuchaře, že musí být strašně kreativní, protože v tom jako restauračním kolotoči se děje tolik jako nečekaných věcí, že se na to neumíš připravit sám, že je to ta praxe potom, když už vaříš třeba 20 let. Ale třeba já jako MasterChef jsem dělal, jsem musel dělat jenom kreativně. Vlastně jsem neuměl pořádně jako vařit jako takhle, že všechno, co jsem udělal, bylo kreativní, myslím, že kuchař to stoprocentně potřebuje.

Decastelo: Víš, co se říká mezi herci? Že nejlepší improvizace je improvizace připravená.

Staša: (smích) Tak asi tak nějak!

Decastelo: Je nějaké jídlo, které bys nedokázal uvařit?

Staša: Určitě!

Decastelo: A víš o něm?

Staša: Nevím! (smích) Ale to není, že bych byl namyšlenej, ale spíš toho málo o jídle vím. Ale určitě jsou jako strašně složitý jídla a jídla, který ty kuchaři dělají hodiny a týdny a jako rozhodně jsou, ale já se do nich jako nevrhám, do týhletý vody mě nikdo nedostane, schválně, když tomu nerozumím, tak se mi tam moc nechce.

Decastelo: Je něco, co nejíš?

Staša: Moc toho není. V MasterChefovi mě překvapily žáby teda, který jsem si myslel, že nikdy nebudu jíst a jedl jsem je. Už bych nikdy nepozřel durian, který jsem tam vařil a už to nechci, už se s tím nechci nikdy snad ani setkat. Durian fakt ne.

Decastelo: Tvoje nejoblíbenější jídlo?

Staša: Nejoblíbenější? Miluju českou kuchyni, ale teďka jsem si vzpomněl na to, když jsem byl v Mexiku, tak jsem šel po chodníku a byla tam taková stará paní, která jednou rukou zašlapávala, v uvozovkách, koš a druhou rukou dělala tacos a bylo to nejlepší jídlo, který jsem v životě měl, takže jako já miluju mexickou kuchyni, českou kuchyni rád vařím, nevím, jestli úplně jako dobře, ale jako hodně se cpu do toho Česka, protože není tajemstvím, že chci jít vařit k Honzovi Punčochářovi nebo respektive s ním spolupracovat a on dělá vyloženě českou kuchyni šmrncnutou takovým fine diningem a to mě strašně baví a láká.

Decastelo: Tím pádem se asi nebudu ptát, který ze tří porotců MasterChefa byl tvůj nejoblíbenější.

Staša: Já je miluju všechny, abych se ti přiznal. Já jsem je teďka nedávno vid

Související články

Další články

Nejnovější kauzy