3 věci, které byste si v restauraci podle Gordona Ramsaye raději dávat neměli!
Speciální denní menu
Podle Ramsaye se na speciální denní nabídce objevují nejčastěji jídla, která se musí do zavíračky nebo jednoduše co nejdříve vyprodat. Když se nad tím zamyslíte, už se vám na tu kachničku s knedlíčkem sliny tolik nesbíhají, že? Pokud totiž na talíř dostanete něco, co je před vypršením trvanlivosti, už to jako takový šlágr nevypadá.
Doporučení obsluhy
Pokud vám číšník vyloženě cpe nějaké jídlo, nedej bože právě to, které je v denní nabídce, pravděpodobnost, že je potřeba se ho co nejdříve zbavit, se ještě zvýší. V takovém případě byste podle Ramsaye měli skutečně zpozornět a nenechat si nic nutit
Víno či nápoje z karafy
Jestli vám číšník nabízí rozlévané víno z karafy, které skutečně ladí s daným pokrmem, měli byste ho raději ochutnat nebo si raději objednat lahev podle vlastního vkusu Většinou se totiž jedná o stejný případ jako v případě speciálních nabídek pokrmů a jde zkrátka o lahev, která se musí co nejdříve vylít.