Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zjitřené emoce na setkání Rajchla s příznivci. Bojovník proti bídě přijel ve sporťáku za miliony korun

Jindřich Rajchl byl před profesionálním konspirátorem fotbalovým funkcionářem.
Zdroj: profimedia
kontroverze

Protivládní demonstrace s názvem Česko proti bídě, jejíž první dějství se odehrálo na pražském Václavském náměstí 11. března, se dočká pokračování. V neděli 16. dubna se chystá další setkání, jež organizuje politická strana PRO v čele s aktivistou a dezinformátorem Jindřichem Rajchlem. Bývalý fotbalový funkcionář přitom bídou rozhodně sám netrpí – dokázal to mimo jiné na úterním setkání s podporovateli v Děčíně, kam dorazil v luxusním automobilu Porsche Panamera.

Snímky fotografa Zbyňka Pecáka z příjezdu organizátora a celé akce v děčínské restauraci Daliborka se objevily na sociálních sítích. Kromě Jindřicha Rajchla zde vystoupili i další přednášející jako senátorka Jana Zwyrtek Hamplová, právník v oblasti zdravotnictví Ondřej Dostál, poslanec za SPD Jaroslav Foldyna a bývalá novinářka a aktivistka Jana Peterková.

Rajchl dříve vystudoval práva a působil v českém fotbalovém prostředí. Mezi lety 2002 a 2005 působil jako výkonný ředitel tehdejších prvoligových Blšan. V roce 2011 neúspěšně kandidoval na předsedu Fotbalové asociace České republiky (FAČR). Porsche Panamera, ve kterém do Děčína šéf strany PRO dorazil, stojí v základní verzi kolem tří milionů korun. Lépe vybavené modely se pak mohou vyšplhat až k šesti milionům.

"Jste notorický opilec," útočil Rajchl na Peterkovou

Přítomen na akci byl i zadlužený dezinformátor Pavel Zítko, který se v minulém roce bez úspěchu pokoušel o kandidaturu na post hlavy státu. Podle reportéra Reflexu Martina Bartkovského byly emoce během setkání velmi rozjitřené. Mohly za to především dotazy Peterkové na Rajchla.

"Pan Rajchl chce být premiér. Proto bych ho ráda konfrontovala s otázkami, které, jak říkal, rád zodpoví,“ řekla. Během její otázky na předsedovu podnikatelskou minulost se však z publika začal ozývat pískot. „Paní Peterková, vy jste chorobná lhářka," osočil ji v reakci Rajchl, jak je patrné z videa umístěného na Twitteru.

"Vy jste ostudou tohoto národa a psychicky nemocný člověk. Jste notorický opilec, který neumí nic jiného než rozbíjet naši společnost, a já vám říkám, že je hanba to, co předvádíte. Že vám není stydno za to, že jste vůbec schopna tohle předvádět," odpověděl šéf PRO.

Přítomní příznivci Peterkové po konci akce křičeli, že "strany nám nepomohou, jen vláda z lidu". Nakonec setkání opustili, zatímco Rajchl se v Daliborce ještě chvíli fotil a rozmlouval se svými podporovateli.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy