Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zemřel člen legendární kapely ABBA: Kytaristovi Lasse Wellanderovi bylo 70 let

ABBA
Zdroj: Profimedia
smrt hudebníka

Hudební svět zasáhla smutná zpráva. Na Velký pátek 7. dubna zemřel kytarista švédské popové skupiny ABBA Lasse Wellander. O jeho úmrtí informovala na oficiálním profilu kapely jeho rodina. „S nepopsatelným smutkem musíme oznámit, že náš milovaný Lasse zemřel.” Podlehl komplikacím spojeným s rakovinou. 

Ve věku 70 let zemřel člen legendární skupiny ABBA Lasse Wellander. Kytarista švédské popové skupiny svět opustil v pátek 7. dubna, podle rodiny podlehl komplikacím spojeným s rakovinou. O úmrtí informovali pozůstalí prostřednictvím oficiálního facebookového profilu kapely.

"S nepopsatelným smutkem musíme oznámit, že náš milovaný Lasse usnul navždy. Nedávno onemocněl rakovinou a na Velký pátek tiše odešel. Byl jsi úžasný hudebník, pokorný jako málokdo, ale především jsi byl skvělý manžel, otec, bratr, strýc a dědeček. Milý, starostlivý a milující… a mnoho dalšího, co se nedá popsat slovy,“ zní v oznámení. „Milujeme tě a moc nám chybíš,“ vzkázala rodina.

Stal se hlavním kytaristou

S kapelou začal nahrávat v roce 1974 a poté, kdy ABBA vyhrála soutěž Eurovision Song Contest, se stal jejím hlavním kytaristou. Koncertoval s ní v letech 1975 až 1980. Legendární uskupení vzniklo v roce 1972 a rychle se stalo jedním z nejúspěšnějších v historii populární hudby.

O jedenáct let později, roku 1983, vyšel poslední singl a skupina následně oznámila dočasnou pauzu, která se nakonec protáhla na dlouhých 35 let. Až v roce 2020 kapela ohlásila velkolepý comeback, jak jsme psali. ABBA tehdy vydala 5 nových písní.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy