Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zdrcený dědeček střelce z Hostouně promluvil: Zhroutil se mi svět, je mi to strašně moc líto, říká

Strašlivá tragédie se stala na Filozofické fakultě v Praze.
Zdroj: eXtra.cz/Pavel Dvořák
+ Dalších 36 fotografií
vražda

Lidé z Hostouně na Kladensku, odkud pocházel střelec David K., nechápou, jak se mohl chytrý kluk ze spořádané rodiny rozhodnout k tak brutálnímu a otřesnému činu. Promluvili pro MF Dnes. Lidé z vesnice se shodují, že šlo o nenápadnou rodinu, která se života v obci po odchodu matky příliš neúčastnila. Promluvil i dědeček střelce.

Je to strašná tragédie i pro naši rodinu. Vůbec nevím, co teď máme dělat. Je mi to strašně moc líto," řekl dědeček střelce pro MF Dnes a dodává, že jeho vnuk měl výborné studijní výsledky a chystal se na studijní pobyt do Polska. "Když jsem ve čtvrtek v televizi viděl záběry ozbrojeného mladíka a na nich byl David, zhroutil se mi svět," říká zdrcený příbuzný

Matka s rodinou nežila

K rodině promluvil i bývalý starosta Hostouně Antonín Jirsa. V rodině podle mě pevnou rukou vládla právě Davidova maminka. Nějaký čas mi dělala místostarostku. Názorově jsme se ale vůbec neshodli, takže asi po dvou letech funkci položila,“ říká o matce, která ale s Davidem, otcem a dědečkem nežila. Podle některých informací měla právě ona sdělit policii, kam střelec směřuje. Otec zemřel zřejmě Davidovou rukou, než střelec odjel do Prahy.

Otec pracoval na pražském letišti, kde zastával jednu z vedoucích pozic v bezpečnostním oddělení, jak píše iDnes. Mezi kolegy byl oblíbený a působil i v odborech. „Pořád tomu nemůžeme uvěřit, je to tragédie. Byl to jeden z nejlepších kolegů a vedoucích. Kus života nám zmizel,“ reagovali na hrůzné události jeho bývalí kolegové.

Rodina se neprojevovala

Lidé z Hostouně ale o Davidovi příliš informací nevědí, v obci totiž nechodil ani na základní školu. V jeho věku byly ve vesnici pouze dvě děti, takže se v jeho ročníku první třída vůbec neotevřela. David tak dojížděl do školy jinam a zbytek jeho rodiny také nežil příliš společenským životem.

Rodinu znám jen povrchně. Táta toho střelce byl takový tichý muž. Jeho syna jsem znal jen od vidění, nijak víc jsem ho nevnímal,“ řekl výše zmíněnému webu jeden z obyvatel obce. „Syn mi třeba říkal, že David se prý rád bavil s děvčaty, úplně stejně jako jiní kluci. Nijak nevybočoval,“ dodává obyvatel.

Pocházel odtud i vrah Velíška

Pro Hostouň, která má asi 1500 obyvatel, to bohužel není první případ, kdy její jméno zaznívá v médiích v ne zrovna dobrém světle. Pochází odtamtud také David Lubina, který má na svědomí vraždu střihače TV Nova Michala Velíška z roku 2005. Lubina střihače zastřelil v pražském parku a potom se ukrýval tři týdny v zemljance v Klánovickém lese, než ho dopadli policisté. Tento les je i místem, kde před týdnem, ještě před svým šíleným řáděním na fakultě, spáchal svůj první neméně hrůzný zločin, vraždu mladého otce a jeho teprve dvouměsíčního miminka, také David K., další vrah z Hostouně.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy