Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Záhadně zmizely beze stopy: Tyto děti na Vánoce s rodiči nebudou

Pohřešovaní: Tyto děti na Vánoce s rodiči nebudou
Zdroj: Policie ČR, koláž eXtra.cz
+ Další 4 fotografie
ZTRACENÉ DĚTI

V Česku se ročně ztratí přes dvě stě dětí a drtivá většina se jich vrátí do několika dní domů. Existují ale i případy, které jsou noční můrou všech rodičů - jsou děti, které v policejních databázích figurují už několik let a jejich nalezení je pravděpodobné čím dál méně. Podívejte se na smutný seznam těch, které se nevrátily domů. Jsou mezi nimi mediálně známé případy i ty, na které lidé už skoro zapomněli.

Kristina a Barbora Burdovy

Dvě sestřičky, o kterých jejich tatínek nemá zprávy už od roku 2019. Sestry Kristina a Barbora Burdovy byly s největší pravděpodobností uneseny vlastní matkou. O ženě nikdo neví, kde se nachází, a je dost možné, že holčičky ani nenavštěvují žádnou školu. Dívkám je v současnosti 10 a 13 let.

Nikolas Zedníček

Sedmiletý Nikolas Zedníček se podle informací TN.cz ztratil na začátku září roku 2015 poblíž Brna. Měří asi 130 centimetrů, je hubený, má hnědé rovné vlasy a hnědé oči. Na první pohled se může zdát starší. "Chlapec se v roce 2015 nevrátil z dovolenky zpět do Klokánku. Následně byl svěřen do péče své babičky, ale je předpoklad, že pobývá v zahraničí se svojí matkou," píše se v policejní databázi.

Míša Muzikářová

Snad nejživějším případem z těch dlouhodobých je zmizení dvanáctileté Míši Muzikářové. Bez jediné stopy se ztratila 11. ledna 2017. Policejní vyšetřování vedlo k bývalému příteli její matky Otakarovi S., který však spáchal sebevraždu. Pátrání bylo zastaveno, ale Míšina babička stále věří, že milovaná vnučka někde žije. "Věřím, že se vrátí," řekla v roce 2018 pro eXtra.cz. Kriminalisté ale mimo záznamy kamer přiznávají, že už hledají zřejmě jen tělo.

Valerie Kvasničková

Šestiletá Valerie z Prahy je pohřešovaná od srpna 2018. Policisté jsou přesvědčeni, že ji unesla a zavraždila vlastní babička Soňa Kvasničková. Ta je obviněna z mučení dvou vnoučat. „K týrání používala mimo jiné roubík, aby poškozená nemohla křičet, a svazovala ji,“ uvedl mluvčí pražských policistů Jan Daněk. Důkazy ale nejsou přímé a stopy po Valerii také zmizely.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy