Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Záhadná smrt: Jeden z obviněných v kauze kolem Petra Hlubučka je mrtvý!

Ilustrační fotka.
Zdroj: Profimedia
Náhlé úmrtí

Kauza kolem bývalého náměstka primátora Petra Hlubučka (STAN) a podnikatele Michala Redla se ještě více zamotává. Jak zjistil web MF DNES, jeden z třinácti obviněných v této kauze, obchodník v telekomunikačním byznysu Petr Adam, zemřel. Pravděpodobně spáchal sebevraždu, ovšem přesnou příčinu úmrtí určí až pitva.

Šedesátiletý obchodník v telekomunikačním byznysu Petr Adam byl jedním ze třinácti podezřelých v kauze manipulace zakázek pražského Dopravního podniku. Adam byl obviněn z podplácení, měl se snažit uplatit člena dozorčí rady dopravního podniku, jak informoval iDnes.

Obchodní zástupce firmy Komo-Com slíbil úplatek ve výši 500 tisíc korun členovi dozorčí rady DPP Michalu Zdeňkovi. Petr Adam po Zdeňkovi chtěl, aby nezdržoval projekt Komplexního bezpečnostního systému, protože Adam chtěl dodávat kamerový a rádiový systém do metra. Michal Zdeněk vše ohlásil na policii.

Adam zemřel za záhadných okolností

Vyšlo najevo také to, že měl Petr Adam hodit Zdeňkovi do auta obálku se sto tisíci korunami. „Otevřel pravé přední dveře tohoto motorového vozidla a na podlážku před sedadlo předního spolujezdce vhodil zalepenou bílou dopisní obálku formátu A5, která obsahovala finanční hotovost v celkové výši 100 000 korun,“ popsala policie, jak informuje již zmíněný web.

Podle Novinek hrozilo Adamovi až šest let za mřížemi. Petr Adam však v pondělí zemřel, čímž se situace zkomplikovala. Podle všeho měl spáchat sebevraždu, ovšem přesnou příčinu úmrtí určí pitva.

Jeho tělo bylo nalezeno v sídle jeho firmy u sídliště Velká Ohrada v pražských Stodůlkách. „V pondělí po půl páté odpoledne jsme asistovali záchranářům v domě v Klausově ulici, kde byl nalezen muž bez známek život. V tomto případu byla nařízena soudní pitva. Další informace v tuto chvíli nebudeme zveřejňovat,“ řekl Seznam Zprávám mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy