Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vánoční trhy v Drážďanech obrazem: Svařák za stovku, klobása levnější než v Česku i drahá štola

Vánoční trhy v Drážďanech mají kouzelnou atmosféru.
Zdroj: Helena Šolcová/eXtra.cz
+ Dalších 21 fotografií
vánoční trhy

Období adventu je tady. K tomuto času neodmyslitelně patří i tradiční vánoční trhy. Mezi ty nejpopulárnější patří drážďanský Striezelmarkt, kam se vypravila i redakce eXtra.cz, aby zjistila, kolik zaplatíte za svařák, vánoční ozdoby či něco k snědku. 

Na vánoční trh v Drážďanech proudí každý rok davy turistů. V rámci vánočního městečka můžete navštívit více než 100 stánků nabízejících ozdoby, svařák, punč, klobásy nebo tradiční štolu. Na místo vyrazila i redakce eXtra.cz, která zjistila, jaké jsou letos ceny.


Pokud si budete chtít dát něco na zahřátí, vybrat si můžete například svařák či vaječný likér. Za svařené víno zaplatíte přibližně 125 Kč, za koňak 150 Kč, další příplatek je za šlehačku. V případě, že budete mít chuť na něco ostřejšího, v nabídce mají například rum a amaretto. Malý panák vyjde přibližně na 50 Kč.

Sortiment je široký i v nabídce jídla

Pokud sáhnete po nealkoholických nápojích, také příliš neušetříte. Za horkou čokoládu zaplatíte 100 Kč, stejně tak za dětský punč. Neušetříte ani na chlazených nápojích. Za Coca-Colu, Fantu či Sprite chtějí stánkaři téměř 85 Kč.


Sortiment je široký i v nabídce jídla. Chybět nemůže samozřejmě proslulý "bratwurst", tradiční německá pochoutka, která vyjde přibližně na 110 Kč. Zahřát by vás mohla i polévka, na výběr je z čočkové či hrachové. K ochutnání je i tradiční štola. Ta vyjde skutečně draho, za polovinu zaplatíte přibližně 250 Kč.

Co se nedá trhům v Drážďanech však upřít, to je neskutečná atmosféra. Na své si přijdou zejména rodiny s dětmi, kromě samotných stánků jsou tam totiž i atrakce, například kolotoč. Na střechách stánků jsou pohyblivé ozdobné předměty, každá střecha je vyzdobena jinak.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy