Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vaňková pokračuje jako primátorka Brna. Podstoupila test na drogy, koalice fotku s bílým práškem nepovažuje za problém

Markéta Vaňková po skandálu s kokainem připustila rezignaci.
Zdroj: profimedia.cz
+ Další 2 fotografie
Očista

Zdá se, že primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS) je očištěna. Poté, co sociální sítě zaplavila fotografie od anonymního autora, jak politička, ještě spolu s kolegou Robertem Kerndlem, koukají na bílý prášek, primátorka podstoupila test na drogy. A protože vyšel negativně, tak nejen ona, ale i koaliční kolegové chtějí, aby ve své funkci primátorky Brna nadále pokračovala. I přesto, že se chystala rezignovat. Informace přinesl deník Blesk. 

Na konci července se na sociálních sítích objevila fotografie, na které byla zachycena primátorka Brna Markéta Vaňková s kolegou Robertem Kerndlem, který držel v ruce telefon, na němž bylo několik "lajn", které nápadně připomínaly kokain. Zpočátku se k tomu politička vyjadřovala tak, že musí jít o fotomontáž. Později však pro TN.cz řekla, že to skutečně mohla být dva roky stará fotka, avšak nevzpomíná si, kdy a kde vznikla.

Negativní test na drogy

Po podstoupení testu na drogy, který absolvovala ve Fakultní nemocnici sv. Anny v Brně, se ukázalo, že test vyšel negativně, a tak primátorka bude pokračovat ve své funkci beze změny. Ostatně pokud požila zakázanou látku před dvěma roky, stejně nebyla šance, že by se zachovala v krvi. Vaňková byla připravena i na rezignaci, protože netušila, jak se na tuto situaci budou dívat koaliční partneři. Ti ji ale od začátku podporovali.

„Koalice trvá dál, nebyl nikdy žádný důvod ji rušit a budeme nadále pokračovat na smysluplných projektech,“ prohlásil náměstek Jaroslav Suchý pro deník Blesk. Dost možná za to mohou dobré výsledky a profesionální přístup, za který Vaňkovou chválí hned několik kolegů. Fotografii z její minulosti tak zřejmě i proto nechali plavat, i když se týkala drog. "Žádné mé jednání nemělo negativní vliv na moji práci pro Brňany. Proto bych v ní ráda pokračovala," řekla Markéta Vaňková na svou obhajobu.

Na pořízení fotografie si nevzpomíná ani náměstek Robert Kerndl. „Ano, účastnili jsme se nějakého takového setkání s mladými lidmi, nevybavuji si, že k něčemu takovému tam došlo. Ono to nezní úplně příjemně, ale šli jsme prostě z nějaké jiné společenské akce a bohužel se taková situace může stát každému, že na některé věci si nevzpomene,“ promluvil Kerndl, který zároveň dodal, že rozhodně není svatý muž, ale tvrdé drogy prý neužívá.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy