Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Zvrácený dárek pro Kadyrova: Synové mu z Ukrajiny přivezli vojenské zajatce

Trénink synů Kadyrova.
Zdroj: Profimedia.cz
+ Další 3 fotografie
neuvěřitelné video

Na sociálních sítích se objevilo video, které dokazuje, že čečenský vůdce Ramzan Kadyrov je schopen se v rámci válečné propagandy dopustit téměř všeho. Zatímco Rusko kritizuje Ukrajince, kteří zveřejňují výslechy zajatých vojáků s tím, že podobnými záznamy porušují ženevské konvence, Kadyrov se rozhodl jít mnohem dál. Tři ukrajinské zajatce z fronty mu jeho synové dovezli jako dárek až domů. Čečenský prezident se tím neváhal pochlubit na sociálních sítích.

Na videozáznamu jsou vidět tři přijíždějící mercedesy (jen pro zajímavost - konkrétně tyto SUV se vyrábějí v Kadyrovem tolik nenáviděných Spojených státech), z nichž vystupuje komando bojovníků vybavených americkými a německými zbraněmi, kteří se tváří, jako by právě opustili frontu. Kadyrov, který čeká na zahradě, vypadá, jako by dostával narozeninový dárek.

Komando, jehož členem jsou i jeho synové, mu přivádí jako jakýsi zvrácený dárek spoutané ukrajinské zajatce, kteří mají zakryté obličeje. Kadyrov na to reaguje úsměvem. Video vzbudilo na Twitteru, kde se objevilo, velkou vlnu emocí. "Jedno z nejostudnějších videí Kadyrova. Šestnáctiletý nezletilý syn daruje tři vězně z ozbrojených sil Ukrajiny svému otci," píše k videu účet FreeChechnyaNow s tím, že později jsou vidět i tváře zajatců, takže nebude těžké je identifikovat během pár hodin.

Ukrajinci pro Kadyrova jako dárek

"Synové Ramzana Kadyrova mu přivezli z Ukrajiny dárky – živé Ukrajince. Těším se na další rozbory místních kremrolí, jak jsou Zolkinovy rozhovory s ruskými zajatci neetické – což o to, jsou. Ale jako obvykle cedí ukrajinského komára a nevidí ruského velblouda," píše na Facebooku česká novinářka Lucie Sulovská.

Na Twitteru se už objevily informace, které naznačují, že vojáci jsou ze Zakarpatské oblasti a nebyly o nich zprávy už velmi dlouho. Jejich konkrétní identitu však ještě nikdo nepotvrdil. Před několika týdny se spekulovalo, že se Ramzan Kadyrov stane po Sergeji Šojguovi dalším ministrem obrany Ruské federace. Spekulace vyvolalo Kadyrovovo povýšení do hodnosti generálplukovníka. Okamžitě se tak začalo šuškat, že pro čečenského vůdce je připraveno vysoké křeslo v armádě. Není také tajemstvím, že Kadyrov v minulých měsících nešetřil kritikou právě vůči způsobu vedení války.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy