Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

V babyboxu ve Varech našli holčičku: Byl u ní moc smutný dopis od maminky

Holčička v babyboxu ve Varech: Maminka u ní nechala smutný dopis
Zdroj: profimedia.cz
Babybox

V babyboxu na Karlovarsku doktoři nalezli malou holčičku. U sebe měla dopis od maminky, ve kterém stála slova plná lítosti i důvod, proč si ji žena nemohla nechat. Personál nemocnice odhadl, že dívka přišla na svět před čtyřmi dny. Informace přinesl web TN.cz.

V pátek odpoledne se našla čerstvě narozená holčička v babyboxu v Karlových Varech, jak uvedl web TN.cz. Děťátko u sebe mělo dopis od maminky, která se svými slovy omlouvá a lituje, že si malou nemůže nechat, což se v těchto případech nestává tak často. Holčička dostala jméno Georgia.

Růžová Georgia

"Jistě se ptáte, proč se jmenuje Georgia. Je to jméno, které dostala adoptivní dcera velké protagonistky babyboxů Zuzanky Isabelly T. , dámy, kterou obdivuju," řekl zakladatel české sítě babyboxů Ludvík Hess. Holčička měla na sobě větší růžový overal a pletenou čepičku.

"Vzápětí mi volala přívětivá vrchní sestra Alžběta Novotná: 'Holčička je v pořádku a podle ošetření pupku bych řekla, že přišla na svět v porodnici'," svěřil se Ludvík Hess.

"Georgia vstoupila do nového života dvířky babyboxu Karlovarské krajské nemocnice v pátek 10. února v 14:58. Je to den pro mne významný, protože má 12. narozeniny můj nejmladší syn Antonín Václav Hess. Georgia byla oblečená do růžového overalu, zřejmě po starší sestře, takže jí byl o dvě čísla větší. Na hlavě měla růžovou pletenou čepičku. Holčička je v pořádku a podle ošetření pupku bych řekl, že přišla na svět v porodnici. U sebe měla dopis s informací, že se narodila 6. února. Maminka lituje, že si ji z vážných důvodů nemůže nechat,“ napsal Hess na svých stránkách.

Georgia je 248. děťátko odložené v babyboxu. V Karlovarsku byly před ní odložené zatím jen dvě děti, shodou náhod obě holčičky. V roce 2016 Janička a o tři roky později Vendulka.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy