Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Únos dcery podnikatele z Hodonínska: Vyděšená žena vyděračům se zbraní v ruce utekla

Ilustrační foto
Zdroj: profimedia.cz
krimi

Dvojice mužů z Vysočiny se podle policistů pokusila se zbraní v ruce unést dceru jihomoravského podnikatele. Žena jim utekla. Motivem činu byl nejspíš obchodní spor a mnohamilionový dluh. Pravděpodobné pachatele policie dopadla. Za pokus o vydírání hrozí oběma mužům trest 5 až 12 let ve vězení, oznámil dnes novinářům policejní mluvčí Pavel Šváb.

Podezřelí delší dobu sledovali ženin vůz a minulý pátek jí na silnici zablokovali cestu pomocí dvou aut. Žena odmítla vystoupit a zamkla se ve voze. Jeden z útočníků vytáhl revolver, rozbil zbraní boční okno a nastříkal dovnitř pepřový sprej.

Vyhrožovali zabitím

"Vzápětí už se v otvoru objevila zbraň a zněla výhrůžka zabitím a výzvy k okamžitému vystoupení a nasednutí do vozidla obviněných," popsal případ Šváb.

Dramatickou situaci výrazně změnilo další vozidlo, které přijíždělo k zablokovanému místu na silnici. Když agresoři spěchali zavřít dveře od svých aut, aby vozidlo mohlo projet, využila vyděšená oběť situace a utekla do auta, ve kterém cestovali dva překvapení muži.

"Ženu odvezli na bezpečné místo a zároveň jí půjčili mobilní telefon, aby mohla kontaktovat policii," řekl Šváb. Na případu začali pracovat hodonínští policisté i jihomoravská kriminálka. "Zjištěné informace vedly k zadržení obou mužů, o to se postarali ještě týž den večer havlíčkobrodští kriminalisté," doplnil Šváb.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy