Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 Victoria Velvet Survivor 2024 - aktuálně

Švédi nemohou rozdýchat hokejovou potupu od Čechů. Vyhráli kvůli rozhodčím, stěžují si tamní média

Čeští hokejisté se radují z postupu do finále.
Zdroj: profimedia.cz
Předchozí Další
+ Dalších 18 fotografií
hokej

Ne kvalita českých hokejistů, kteří na Tre Kronor jak podle návodu z tamního nábytkářského hypermarketu sestavili naprosto neporazitelný tým a „namazali si žlutomodré mužíčky na chleba“, ale rozhodčí za vše mohou! Aspoň podle zjištění eXtra.cz takto působí některé komentáře ve švédských médiích, v nichž nechybí ani slzičky ohledně údajných nespravedlností po debaklu proti ČR, při němž brankáři hostů lovili ze sítě sedm fíků.

Češi zlikvidovali Švédy: Díky a dobrou noc, Tre Kronor

„Trocha smůly smíšená s rozmazaným viděním a neuvěřitelnou efektivitou České republiky znamenala, že Tre Kronor nakonec podlehli 7:3,“ konstatuje web Svenska Fans ve článku trefně nazvaném „Švédsko v semifinále deklasováno Českou republikou“. „Když Češi zvyšují na 4:2, jako by švédskému týmu došel vzduch,“ píše se v textu dále.

„Švédsko se (ve třetí třetině) dvakrát dostává do šance v přesilovce. Když ale Česko odolá a navíc zvyšuje na 6:3 při hře v plném počtu právě ve chvíli, kdy je vás všude plno, pak je to díky a dobrou noc pro Tre Kronor,“ zoufá si pisatel stránky, která svůj národní tým přitom považovala za jednoznačného favorita zápasu.

V jinak objektivním článku se objevuje také kritika rozhodčích, kteří prý neuznali jasné fauly na žlutomodré hráče, ale zapomíná už dodat, že chybovali častokrát i vůči české straně. A to dost výrazně.

Fňukání kvůli rozhodčím

V tom samém duchu píšící Sportbladet se domnívá, že týmu křivdili pánové v černobílých pruhovaných dresech. Podle nich Česku pomáhali. V dalším článku si dokonce stěžují, že Švédsko bylo oloupeno o přesilovku. I Expressen připomíná rozhodčí: tentokrát to, že nepomohly protesty švédského týmu proti gólu, který dal Ondřej Kaše po odrazu puku od rozhodčího. Přitom kdo zná základní pravidla, ten ví, že páni s píšťalkou jsou součástí hry a tak šlo o regulérní branku.

Také hokejový expert Svt.se reagoval hystericky a ukazoval na rozhodčí. Jako by ti pustili sedm branek a vstřelili jen tři. A ozývají se i další a další, kteří chtějí rozhodce řešit. Ovšem i někteří švédští hokejisté reagují tak, že pro jejich neúspěch neexistují žádné výmluvy. Tito muži to ostatně vědí nejlépe.

MS v hokeji 2024

Mistrovství světa v ledním hokeji se uskutečnilo od 10. do 26. května 2024 v České republice (Praha a Ostrava). Do Prahy se MS v hokeji vrátilo po 9 letech. Naposledy se MS v hokeji uskutečnilo v ČR v roce 2015.

Mistry světa se stal tým České republiky, jehož trenérem byl kouč Radim Rulík. Česká republika získala titul mistrů světa po 14 letech.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy