Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Svědectví známé trojnásobného vraha z Hořovic: Nebyl rodinný typ. Nechápu, proč se k němu Linda vrátila, řekla

Trojnásobná vražda se odehrála v ulici Na Radosti
Zdroj: Redakce eXtra.cz
+ Dalších 6 fotografií
Výpovědi

Obec Hořovice, ale i celé Česko se vzpamatovává z nepochopitelné vraždy Lindy (†33), chlapce (†7) a dívky (†5). Za jejich smrtí stojí Lindin partner Tomáš (†33), který později spáchal sebevraždu. Jak zjistil Blesk od známých a kamarádů Lindy, tento pár se už jednou rozešel, ovšem následně se dal znovu dohromady. Všechno ale nasvědčovalo tomu, že i podruhé spěl vztah ke svému konci.

Před sousedy vypadali jako idylická rodinka, ale nebylo tomu tak. Těla třiatřicetileté Lindy a jejích dvou dětí našli hasiči v sobotu 24. února v Hořovicích. Podle informací webu eXtra.cz je zabil Lindin partner Tomáš, který s jejich mrtvými těly měl následně ještě týden zůstat v bytě. O další týden později už ho našli policisté mrtvého na Břeclavsku. Vrah ženy a dětí tam následně spáchal sebevraždu.

Dvojice už jednou v minulosti tvořila pár, ovšem pak se rozešla. Bohužel pro všechny se pak po čase znovu dala zase dohromady. Jenže mráčky v jejich vztahu zřejmě zůstaly. „Jejich vztah se opět chýlil ke konci,“ řekla Blesku Tomášova známá.

Výpověď lidí

Další žena z obce, z níž Tomáš pocházel, blíže popsala, jaký vlastně byl. „Byl to milionový kluk, skvělý fotbalista, bavič. Dokud se nenapil. A taky měl něco s drogami. Pak to bylo zvíře. Odmalička neměl dobré rodinné zázemí. Ne že by se o něj máma nestarala, ale jeho děda se upil, pak jeho táta i strýc. Po rozvodu si nabalila dalšího alkoholika, který řádil, vyhazoval věci z okna, jezdili tam policajti a Tomáš se k nám jako malý chodil schovávat. Jiné prostředí neznal. Myslím si, že to na dítě má zásadní vliv,“ řekla žena.

„Rodinný typ určitě nebyl. Děti ale měl rád. Znala jsem i tu jeho Lindu. Připadala mi úplně normální, byla vysokoškolačka, nechápu, proč se k němu vrátila,“ zamýšlela se dál.

Doporučené video: Vchod do paneláku, v němž došlo k tragédii.

Vypadali šťastně

A další svědectví vypovídá, že byli mezi sousedy vnímaní jako spořádaná rodinka. „Vypadali šťastně. Nikdy jsem je neviděl se hádat, byli tady asi rok. Působili jako šťastná rodina. S dětmi chodili na procházky. Já tady bydlím pět let. Já jsem soused o patro níže. Já jsem to v noci nezaznamenal, až jsem to dneska četl. Pak u nás byla policie a ptali se nás, kdy jsme je naposledy viděli. Naposledy jsem je viděl asi před týdnem, nejsem si jistý,“ řekl reportérovi eXtra.cz jeden ze sousedů.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy