Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Svědectví z ulice, kde v autě našli zneužitou polonahou ženu. Lidé jsou v šoku, bojí se, že pachatelem je někdo z místních

Auto, ve kterém na Proseku našli svázanou a znásilněnou ženu.
Zdroj: profimedia.cz
krimi

Na pražském Proseku čekalo tamní obyvatele těžké probuzení. Už ve čtvrtek večer se v okolí rozkřiklo, že v Okřínecké ulici došlo k těžko pochopitelnému zločinu. V autě byla nalezena zneužitá žena, kterou pachatel přepadl ve chvíli, kdy v autě čekala na svého syna před školou. Policisté po neznámém muži pátrají. Na místo vyrazila redakce eXtra.cz.

"Co vám na to mám říct? Ta paní nebyla odtud, ten chlap taky doufám ne. Podle mě si to vybral náhodně, jsou tu parkoviště, kde mohl z auta nenápadně odejít. Těžko se něco takového dá pochopit," říká reportérovi z eXtra.cz žena důchodového věku, kterou na místě, kde se hrůzný čin stal, potkáváme. "Člověk si musí dávat pozor všude, ale nehodlám sedět doma a bát se, jestli mě náhodou někdo nepřepadne," dodává její známý, který se u nás zastavuje při venčení psa. Oba se shodují, že tohle není malé město a důvodů, proč pachatel nechal ženu s autem zastavit zrovna tady, může být mnoho.


Donutil ji násilím

Včera odpoledne zatím neznámý muž donutil pod pohrůžkou násilí ženu, která seděla v autě a čekala na svého syna před školou v Praze 9, aby přesedla na místo spolujezdce, a poté ji odvezl na neznámé místo, kde ji znásilnil,“ uvedla policie v pátek ráno na sociální síti X. Incident se odehrál v Praze na Proseku. Podle vyšetřovatelů násilník po činu přijel s autem do Okřínecké ulice v Praze 9 a z místa následně odešel. Odkud přesně muž ženu přivezl, policie nezmínila. Žena byla nalezena týž den polonahá a svázaná ve svém autě.

Po muži se pátrá

Policie přidala i popis pachatele. "Vysoký byl asi 180 cm, na sobě měl šedé teplákové kalhoty a mikinu světlé béžové barvy s imitací ovčí srsti. Pravděpodobně měl krátké světlé vlasy, ale nemůžeme vyloučit, že vlasy neměl vůbec. Měl kruhy pod očima jako od únavy, byl cítit zatuchlinou a mluvil česky," uvádí mluvčí policistů na sociální síti s tím, že pachatel je podezřelý z trestného činu znásilnění a omezování osobní svobody. V případě obvinění a odsouzení mu může hrozit až pět let vězení.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy