Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Sebevražda patnáctiletého Daniela byla zřejmě následkem šikany. Otřesné video zachycuje, jak byl mlácen skupinkou agresorů

Šikanovaný Daniel (†15) se oběsil v Prokopském údolí. Brutální útok na něj zachycuje video, na skupinku byly stížnosti
Zdroj: koláž eXtra.cz / se souhlasem CNN Prima News
+ Další 3 fotografie
sebevražda

Teprve patnáctiletý chlapec, který v říjnu spáchal sebevraždu v pražském Prokopském údolí, byl podle informací stanice CNN Prima News obětí školní šikany. Otec zesnulého hocha tvrdí, že jeho syn po sobě nezanechal žádný dopis na rozloučenou a s největší pravděpodobností byl skutečně šikanován. Vyjadřuje také přání, aby další školáci nemuseli podobným utrpením procházet. Otřesné napadení mladíka zachycuje i video, které nedávno vyplulo na povrch. Policie tragický případ dál prověřuje.

Dospívající chlapec Daniel se oběsil v Prokopském údolí ve čtvrtek 26. října. Stanice CNN Prima News mluvila s jeho otcem, který uvedl, že syn byl pravděpodobně šikanován. Žádný dopis na rozloučenou však po sobě nezanechal. „Sice byl zamilovaný, ale s dívkou se nerozešel, nenechal dopis, vzkaz. Spíš tam probíhala nějaká dlouhodobá šikana,“ je přesvědčený muž.

Existují totiž videa, která zaznamenávají údajné útoky na mladíka. Jedno z nich zachycuje, jak Daniel vstává z pokleku na pokyn ‚zdrhej‘ jednoho z agresorů. Následně ale dostává silnou ránu do hlavy, po které končí na zemi. Další záznam ukazuje událost, která vypadá jako domluvená rvačka.


Nešťastný otec cítí vinu

Otec chlapce uvedl, že Daniel se s partou kluků, kteří ho údajně napadli, nepřátelil. „Zjistil jsem o té skupince, že šikana v okolí Stodůlek, Nových Butovic a Velké Ohrady probíhá už déle. Byla na ně už dříve podána stížnost na policii, ale zatím se s tím nic neděje,“ řekl a smutně dodal, že „pořád trochu cítí vinu“ kvůli tomu, že nevěnoval tolik času tomu, aby se po partě výrostků pídil.

Policejní mluvčí Richard Hrdina potvrdil, že policie zkoumá jak samotnou sebevraždu Daniela, tak i videa zachycující údajná napadení. Jak podotkly i Novinky.cz, kvůli nízkému věku zesnulého mladíka je však policie na další podrobnosti skoupá.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy