Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Rus, který držel ženu 14 let ve sklepě, není jediný: Lidem připomněl Priklopila a surového Fritzla

Josef Fritzl i Wolfgang Přiklopil drželi ženy proti jejich vůli v domácím vězení.
Zdroj: eXtra.cz/koláž, Profimedia
+ Dalších 9 fotografií
Unesení

Dlouhých čtrnáct let věznil Rus Vladimir Češkidov (51) třiatřicetiletou ženu ve svém sklepě ve vesnici Smolino, zatímco druhou oběť rozsekal a uvařil. Muž stanul před soudem, jak informoval ruský web Ura News. Nejedná se přitom o první podobný případ, kdy muž věznil dívku v domě proti její vůli a roky ji zneužíval. O dalších se můžete dočíst v článku.

Ruskem rezonuje otřesný případ Vladimira Češkidova, který násilím držel v domě dlouhých čtrnáct let nyní již třicetiletou ženu Jekatěrinu B. Ženě se podařilo utéci minulou neděli poté, co se její věznitel opil a jeho matka, která o unesené dívce celou dobu věděla a svého syna kryla, mu zavolala sanitku. Následně žena utekla a zalarmovala policii, jak napsal ruský web Ura.

Češkidov ale skrýval v domě další děsivé tajemství. Policie našla ostatky i jiné ženy jménem Oksana, kterou měl údajně zabít v letech 2010 až 2011. Její tělo rozsekal, uvařil a následně ve velkém hrnci uložil do sklepa.

Fritzl věznil svou dceru

Nejedná se o první případ, kdy muž věznil dívku proti její vůli. Zřejmě nejznámější případ spáchal Rakušan Josef Fritzl, který svou vlastní dceru Elizabeth držel dlouhých čtyřiadvacet let ve vězení a zplodil s ní celkem sedm dětí, z nichž jedno zemřelo. Kauza vyšla najevo až v roce 2008 poté, co svou dceru a zároveň vnučku převezl do nemocnice, kde personál zjistil, že o nich neexistují žádné lékařské záznamy, což bylo velmi podezřelé.

Za své činy, tedy únos, znásilňování, zotročování, incest a vraždu, byl odsouzen na doživotí bez možnosti dřívějšího propuštění. Osmaosmdesátiletý Fritzl si svůj trest stále odpykává a ve vězení píše knihu. „Ve skutečnosti jsem dobrý člověk,“ tvrdil podle listu Heute před lety Fritzl, který dokonce usiluje o shledání se svými potomky a vnoučaty.

Priklopil unesl cizí dívku

Veřejnost šokoval také případ Nataschi Kampusch. Rakušan Wolfgang Priklopil ji unesl v roce 1998, když byla tehdy desetiletá Natascha na cestě do školy. Následně ji držel v malé místnosti pod garáží, znásilňoval ji a chtěl z ní vytvořit svou „ideální partnerku“.

Dívce se podařilo uprchnout až o osm let později, kdy jí Wolfgang nařídil uklidit auto. Zatímco luxovala, únosci zazvonil telefon a šel si hovor vyřídit do jiné místnosti. Nataša uprchla k sousedce, která zavolala policii. Priklopil pak ze svého domu utekl a ještě před setkáním s policisty spáchal sebevraždu skokem pod vlak.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy