Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Putinův záložní plán na záchranu: Operace Noemova archa je okopírovaná od nacistů

Vladimir Putin nevypadá v poslední době zrovna nejlépe.
Zdroj: profimedia
+ Další fotografie
Spekulace

Přátelé ruského prezidenta Vladimira Putina (70) mají tajný plán, který počítá s nejhorším scénářem. Pokud Rusko prohraje válku na Ukrajině, chtějí pomoci prezidentovi s diktátorskými sklony uprchnout do Jižní Ameriky, jak píše web Metro. Přesně tak v minulosti po druhé světové válce opouštěli Německo říšští pohlaváři.

Celá akce, která je připravená na kremelský exodus, se nazývá Operace Noemova archa. Jde o tajný plán, jenž počítá s tím, že ruský prezident Vladimir Putin uprchne ze země, pokud Rusko prohraje válku na Ukrajině. ​Přípravu akce mají na svědomí jeho blízcí spojenci. Ti chtějí vzít šéfa Kremlu, jeho rodinu a další blízké členy a uprchnout do Argentiny nebo Venezuely, jak píše Metro.

Významný vědec a Putinův podporovatel Michail Kovalčuk měl údajně navrhnout jako možnost Čínu, ovšem Kreml byl proti. „Číňané nemají rádi poražené,“ uvedli údajně během přípravy plánu jeho strůjci.

Možný útěk do Venezuely

Putinův blízký spojenec a miliardář Igor Sečin si myslí, že Venezuela je správná možnost. „Putin má dobré osobní vztahy s venezuelským prezidentem Nicolásem Madurem,“ uvedl ruský politický konzultant Abbas Galljamov.

Celý evakuační plán by se měl podle Galljamova rozběhnout už na jaře, pokud bude situace riskantní, jak informuje web Yahoo. Telegramový kanál Mozhem Obyasnit (Můžeme objasnit, pozn. red.) s odvoláním na dva zdroje blízké prezidentské administrativě uvádí, že nejmenovaní vysocí úředníci již začali skupovat nemovitosti a pracovat na získání práv k pobytu ve Venezuele. Skoupit měli například majetky na venezuelském ostrově Margarita.

Paralela s nacisty

K podobnému kroku, k jakému by se měl v případě porážky uchýlit Putin, sáhli v minulosti nacisté. Ti, když se nad Třetí říší stahovala pomyslná smyčka tvořená spojenci, ve velkém mizeli do Jižní Ameriky. Mezi pohlaváry byl i Adolf Eichmann, jeden z hlavních organizátorů holocaustu. Ten uprchl do Argentiny, kde žil v utajení pod jinou identitou, avšak později byl vypátrán a patnáct let po jeho útěku ho při bleskové akci zadržely tajné jednotky izraelského Mosadu a převezly do Izraele, kde byl následně souzen a po rozsudku popraven.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy