Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Putinovi propagandisté jsou v šoku: Děda mráz zklamal, je jaro a Evropa nezmrzla, diví se

Ruské frontové line se prý příliš natahují.
Zdroj: Profimedia.cz
Vystřízlivění

Pro některé ruské propagandisty je fakt, že Evropa přežila zimu, hořkým zklamáním. Vyjádřili to ve známém pořadu televize Rossija 1, kde ze selhání obvinili "Generála Mráze". Věnovali se také tomu, jak se dají natáhnout frontové linie tak, že zasahují z Ukrajiny až pět set kilometrů do ruského vnitrozemí. Jak se zdá, pochybnosti o svých schopnostech začínají mít i skalní představitelé Putinova režimu. Dokazuje to video, které koluje po Twitteru.

Ruská ofenziva trvá už přes rok a obyvatelé největší země světa už to začínají pociťovat. Zatímco tamní propaganda neustále hlásí vojenské úspěchy a nefunkčnost sankcí, pomalu se ukazuje, že opak je pravdou. Evropa nejí konzervy pro kočky a neživí se prostitucí, jak na podzim blouznila propagandistka Olga Skabejevová, a západní zboží v Rusku se pomalu, ale jistě stává nedosažitelným luxusem. Jak se situace zhoršuje, i ti nejtvrdší zastánci režimu musí připustit, že ne všechno je v naprostém pořádku. Kdyby nešlo o válku a invazi do cizí země, člověk by se jejich argumentům snad i zasmál.

Jeden z poslanců Státní dumy, bývalý komunista a zakladatel nacionalistické strany Domovina Alexej Žuravljov, se ve známém pořadu stanice Rossija 1 poněkud opřel do Putinových plánů vyhladovět Evropu. Video na Twitteru zveřejnil Francis Scarr, člen monitorovacího týmu BBC. "Je první jarní den (zřejmě myslel prvního března, pozn. red.) a ta svoloč v Evropě pořád nezmrzla. Stejně tak nezmrzly ani ozbrojené síly Ukrajiny. Generál Mráz prostě nesplnil své zadání," řekl s opatrným úsměvem politik. O kauze píše i Newsweek.

Pak se ale ještě nevybíravěji pustí do svých vlastních lidí, když kritizoval ukrajinské útoky hluboko na ruském území. "Tak, a k problému našich elastických frontových linií. Nutno říci, že se nebezpečně natahují. Jedna se dokonce natáhla z území Ukrajiny až do Krasnodarské oblasti," naráží na fakt, že Ukrajincům se zřejmě daří vést útoky hluboko v ruském vnitrozemí. "Dokonce se mohou natáhnout ještě dál. To je prostě smutné a nepřijatelné," pokračuje politik. Jak je tedy vidět, ani ve státem placené televizi se ruští prominenti nesnaží předstírat, že se jim daří. Své lidi ale při jakékoli kritice ruského postupu stále zavírají.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy