Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Putinovi muži zneužili ruskou propagandistickou reportérku. Mezi útočníky nechyběl synovec Kadyrova

Kadyrovci znásilnili ruskou moderátorku. Na Ukrajině točila propagandu
Zdroj: profimedia.cz/koláž eXtra.cz
+ Další 2 fotografie
válka na ukrajině

Natáčení propagandy o kadyrovcích se v Rusku odporně zvrhlo. Reportérka, která mířila do ukrajinského Melitopolu, byla údajně napadena a zneužita příslušníky kadyrovského pluku Achmat. Štáb jel pro ruskou televizi NTV natáčet do města propagandistický klip. Reportérka i kameraman utrpěli zranění. Zprávu o tom zveřejnil ukrajinský tisk.

Vše mělo samozřejmě zůstat utajeno, dokud však vnitrofiremní dopis nedostal do rukou ukrajinský deník Obozrevatel. Téma bylo zákázáno v Rusku zpracovat, aby nedošlo k diskreditaci armády.

Reportérka Olga Zenkovová a její kameraman nocovali v hotelu Voroncovskij v Melitopolu, když je oslovila skupina vojáků, kteří se představili jako bojovníci praporu Achmat. Ten je součástí čečenských jednotek tamního vůdce Ramzana Kadyrova. Muži, jejichž služby využívá Vladimir Putin k okupování Ukrajiny, na štáb zaútočili a podle zprávy údajně ženu znásilnili.

"V důsledku útoku utrpěl kameraman středně těžká zranění, svědčí o tom zpráva o vyšetření z melitopolské nemocnice. Skupina lidí se také dopustila sexuálního násilí vůči korespondentce Zenkovové," píše se ve zprávě, kterou má Obozrevatel k dispozici. Otřesný případ potvrdil na Twitteru i zpravodajský kanál Visegrád 24.

Znásilnění je více

Vedení jinak propagandistické televize si ve zprávě také stěžuje, že při snaze o řešení útoku odmítla proti vojákům tamní kancelář velitele zahájit trestní řízení. V Melitopolu byly už dříve problémy s obrovským nárůstem počtu znásilnění, hlavně po příchodu nově mobilizovaných vojáků.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy