Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Putina udržují při životě zahraniční lékaři, tvrdí ruský analytik. Mluví o rakovině a parkinsonu

Vladimir Putin ruší vystoupení i návštěvy: Může za to rakovina a parkinson, tvrdí analytik
Zdroj: Profimedia.cz
+ Další fotografie

Už několik měsíců kolují zprávy o tom, že ruský prezident Vladimir Putin (70) je vážně nemocný. Domněnky v poslední době navíc podpořily i Putinovy zrušené návštěvy a spekulace nyní definitivně podtrhl zahraniční web The Sun. Britský deník na základě uniklých špionážních dokumentů informuje o tom, že vůdce Kremlu má rané stadium Parkinsonovy choroby a rakoviny slinivky. 

Zvěsti o tom, že je ruský prezident Vladimir Putin nemocný, kolují už nějakou dobu. Vůdce Kremlu navíc domněnky v posledních týdnech podpořil svým nezvyklým jednáním.

Putin ruší jednu akci za druhou

Putin nedorazil hned na několik předem naplánovaných akcí a svou neúčast oznámil krátce předem, jak uvedl web Asia Times. Vynechal dokonce i své každoroční setkání s tiskem, což byla pro prezidenta Ruska vždy důležitá příležitost k nastínění ruské domácí a zahraniční politiky. Tiskovka vždy trvala několik hodin. Letos ale k ničemu nedošlo.

Vzhledem k tomu, že probíhající válka na Ukrajině je nyní pro Rusko nejdůležitějším problémem, který navíc souvisí s otázkami pro evropskou bezpečnost, Putinova neúčast na této příležitosti se zdá jako vážný problém.

Putinův zdravotní stav je vážný

Britský deník The Sun nyní veškeré spekulace podtrhl. Vůdce Kremlu má totiž údajně rané stadium Parkinsonovy choroby a rakovinu slinivky. Informace web zveřejnil na základě uniklých špionážních dokumentů.

K tvrzení navíc přispěl i ruský analytik a bývalý zaměstanec moskevské univerzity Valery Solovey, který dlouhou dobu tvrdil, že má důvěrné informace o Putinově zdraví. Solovey se nyní nechal slyšet, že Putin je udržován při životě pokročilou léčbou, poskytovanou “zahraničními lékaři", a jeho zdravotní stav je vážný.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy