Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Putin před začátkem války a teď: Dlouhý konflikt se podepsal na jeho vzhledu

Putin během války na Ukrajině pořádně sešel: Stres, věk nebo závažná nemoc
Zdroj: Profimedia.cz / koláž eXtra.cz
+ Další 4 fotografie
Vladimir Putin

Válka na Ukrajině už trvá bezmála šestnáct měsíců. Cíl Ruské federace při takzvané speciální operaci byl jasně vytyčený, jeho realizace ale pořádně selhává. Už dříve se ozvaly hlasy, že atak na Ukrajinu, který řídil Vladimir Putin, od začátku nešel podle plánu. A právě odchylky od plánu způsobily, že Rusko začíná ve válce táhnout za kratší konec provazu. I to se zřejmě podepsalo na fyzické schránce šéfa Kremlu. Ruský prezident totiž, jak si všimli mnozí na sociálních sítích, pořádně sešel.

Vladimir Putin si vždy zakládal na své fyzické kondičce. Tu jezdil na koni oblečen do půl těla, otužuje se, tu pomohl archeologům nalézt starověké amfory v hlubinách. Kreml vždy zdůrazňoval jeho zdravý životní styl, nekuřáctví a starost o vlastní zdraví. Ve válečných časech však na podobné budování kultu osobnosti není čas, zvláště, pokud vám hlavní velitel doslova chátrá před očima. A nemusí to být nutně jednou z nemocí, které zahraniční komentátoři Putinovi se železnou pravidelností na dálku diagnostikují.

Změna vzhledu

Anton Geraščenko z ukrajinského ministerstva vnitra patří k těm, kteří na sociální síti Twitter sdílí a vyvrací většinou stanoviska ruské propagandy, dost často také diváky ze západu nechávají nahlédnout na tamní propagandistické kanály a blouznění Putinových nohsledů uvádějí do kontextu. Geraščenko předevčírem bez většího komentáře sdílel fotografii, která říká vše. Zachycuje podobu Putina v roce 2022, kdy krvavá invaze začala, a v současnosti.

Rozdíly? Na fotografiích to chvilkami vypadá, že jsou na nich zachycení sice fyzicky podobní jedinci, ale na každé fotografii jiná osoba. Už delší dobu kolují internetem i médii dohady, že Putin používá dvojníky. Mohl by to být ale také klidně jeden a ten samý člověk, kterému se jen rapidně změnil zdravotní stav. Rozdíly mezi fotkami jsou totiž propastné.

Jako jiný člověk

Na levé fotografii je Putin při vyhlášení „speciální vojenské operace“, jak ze začátku opatrně válku na Ukrajině nazýval, zachycen poměrně v dobrém rozmaru. Na druhé fotografii, která pochází z minulého týdne, je ruský prezident viditelně pohublý a ve stresu. Jistě, když proti vaší agresi bojuje v řadách nepřátel téměř celý vyspělý svět, asi se vám nespí dobře, ​ale Putin byl vždy jedním z těch, kteří dávali nervozitu znát možná nejméně.

Spekulace o zdraví Vladimira Putina jsou na denním pořádku. Rakovina slinivky o které psal News Week, Parkinsonova, a dokonce i demence - to všechno byly diagnózy, které na dálku prezidentovi stanovilo mnoho odborníků. Má to však jediný problém - žádná z diagnóz se nepotvrdila. A zřejmě ani nepotvrdí, dokud sám Vladimir Putin nebude chtít opak.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy