Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Prokletí Kunratického lesa: Zemřel tu český král i spojenec mafiánského kmotra Mrázka

Prokletí Kunratického lesa, kde došlo ke znásilnění: Umírali tu králové i spojenci mafiánů
Zdroj: Profimedia.cz / koláž eXtra.cz
krimi

Kunratický les se stal v minulých dnech dějištěm hrůzného pohlavního zneužití mladé ženy. Toho se dopustil zatím neznámý pachatel, kterého se policistům navzdory hromadné pátrací akci nepodařilo dohledat. Měl jím být muž kolem pětatřiceti let, který se stále zřejmě pohybuje na svobodě. Policie vyzvala lidi, kteří muže znají nebo se sami stali obětí napadení, aby se přihlásili na linku 158. Zmíněný případ není zdaleka první zločin, který se na území Kunratického lesa stal. Zemřel tu i muž spojovaný s mafiánem a podnikatelem Františkem Mrázkem, jak uvádí MF Dnes.

S trochou kruté nadsázky by se dalo říct, že velká zalesněná území jsou doslova semeniště zločinu. Hrozný čin, který se odehrál v Kunratickém lese v tomto týdnu, se tak řadí do zástupu dalších, které se zde staly. První případ, který je na tomto území zdokumentovaný, pak bez přehánění patří do dávné historie. Podle historických pramenů tu zemřel Václav IV., syn Karla IV., který zde zemřel z dosud neobjasněných příčin v roce 1419.

Historické vraždy

Existují však ale podstatně přesnější záznamy o novějších zločinech. V devatenáctém století byla v lese zavražděna manželka místního vinárníka Tereza Herzumová. Podle webu Krčák žije byl jejím vrahem podomní prodejce nožů. "Salih Aga Sofrodzia se k činu rozhodl z důvodu neopětované lásky. Terezii Herzumovou vzal na procházku do Kunratického lesa záměrně a poté, co odlákal pozornost služky s malou dcerou, vystřelil ze svého revolveru první ránu do ženiných zad," píše se na stránkách.

Krvavé 20. století

Zalesněné území se pak stalo ve dvacátém století dějištěm dalších zločinů. V roce 1927 tu došlo k vraždě ženy a následné sebevraždě s neznámým motivem. V roce 1935 zde našli mrtvou Annu Seidlovou, o které se zjistilo, že za její smrtí stojí milenec Jan Louša. Její bezvládné tělo pak pokryl karafiáty, píše výše zmíněný web.

Vraždilo se zde ale i v nedávné historii. Zavražděn tu byl šéf bezpečnostní agentury Lenia Jiří Kubín, který byl spojován s mafiánem a podnikatelem Františkem Mrázkem. Před restaurací s názvem U Krále Václava IV. ho rozstřílel neznámý vrah, jak zaznívá v dobovém článku MF Dnes. Tři měsíce poté, co také rukou vraha padl kmotr Mrázek. Kubín byl jeho dobrým známým, jeho firma se mimo jiné zabývala vyhledáváním odposlechů a zabezpečením před nimi.

K bizarním zajímavostem lze podotknout, že vraždu Kubína si objednal Vladimír Petrus, který má údajně prsty i v Mrázkově smrti. Na likvidaci Kubína byl vyčleněný milion korun, samotný vrah, Rastislav Sagalinec, měl vraždu spáchat za pouhých pět tisíc, píše MF Dnes.

Na konci ledna napadl několik lidí v Kunratickém lese třiadvacetiletý muž, který ještě před tím sekerou zranil ženu v Hostavicích. Policie ho zadržela, později se muž přiznal i k vraždě muže, jehož tělo nalezli policisté u Kyjského rybníka.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy