Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Prodal stavebniny a chce na Hrad! Kdo je druhý miliardář v boji o prezidenta?

Tomáš Březina oznámil kandidaturu na Hrad.
Zdroj: Profimedia
+ Další fotografie
volba prezidenta

Prezidentská volba se nezadržitelně blíží a s ní se vynořují i kandidáti na nejvyšší politickou funkci v zemi. Po miliardáři Karlu Janečkovi oznámil podle Hospodářských novin vstup do klání o prezidentský post další miliardář; podnikatel Tomáš Březina.

Seznam prezidentských kandidátů se stále rozšiřuje. Posledním, kdo oznámil kandidaturu, je podle Hospodářských novin miliardář a podnikatel Tomáš Březina. Po matematikovi Karlu Janečkovi tak jde o druhého miliardáře v kandidátském peletonu.

Březina, který patří mezi nejbohatší Čechy, chce svoji kandidaturu představit na tiskové konferenci ve středu. Zatím rozeslal na tuto akci pozvánky a svůj záměr potvrdil. „Je to tak, nezešílel jsem, chci se brát za lepší Česko,“ řekl podnikatel Hospodářským novinám, přičemž dodal, že další podrobnosti sdělí příští týden.

Tomáš Březina měl kandidovat za hnutí ANO

Březina vybudoval firmu Best, která se specializuje na betonovou dlažbu a další betonové prvky. Tu vloni po 30 letech prodal. Cena obchodu nebyla známá, ale podle odhadů mělo jít až o tři milardy korun. Stejnou částkou hodnotí časopis Forbes i majetek Karla Janečka.

Politicky se Březina řadí k pravici. Dva roky byl poslancem za ODS a následně za Unii svobody. V roce 2013 měl kandidovat jako jednička hnutí ANO v parlamentních volbách ve Středočeském kraji, ale z kandidatury se stáhnul s tím, že hnutí není dostatečně pravicové a „je to jen a pouze marketingový projekt“.


Související články

Další články

Nejnovější kauzy