Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Posun v případu pohřešované Maddie: Vyšetřovatelé vytipovali další dvě místa, kde pátrat

Detektivové vytipovali další dvě místa, na kterých by mohli pátrat po 16 let pohřešované Maddie McCann.
Zdroj: Profimedia.cz / koláž eXtra.cz
+ Další 3 fotografie
maddie mccann

Vyšetřovatelé v případu pohřešované dívky Maddie McCann se údajně domnívají, že v Portugalsku, kde se před 16 lety malá Britka ztratila, existují ještě dvě další oblasti, ve kterých by mohli pátrat po stopách. Píše to britský list Daily Mail. Detektivové už prohledali okolí vodní nádrže v regionu Algarve, kde měli najít „relevantní stopu“.

Právě odlehlou přehradu Barragem do Arade v minulosti hlavní podezřelý Christian Brueckner označil za svůj „malý kousek ráje“. Vodní dílo se navíc nachází asi 48 kilometrů od místa, kde se Maddie McCann v roce 2007 ztratila. Policie už dříve uvedla, že při prohledávání místa a jeho okolí našla „relevantní stopu“. Pomoci jim v tom měl informátor, který dokázal identifikovat konkrétní místa z fotografií, na nichž je Brueckner zachycen v blízkosti nádrže.

Jak prozradil deníku The Sun jeho zdroj, z dalších zhruba osmi tisíc snímků nalezených u Bruecknera detektivové vytipovali další dvě oblasti v okolí nedaleké obce Praia da Luz, ve kterých by se vyplatilo pokračovat v pátrání. Vyšetřovatelé se tak kromě toho, kde přesně se tato místa nacházejí, rovněž snaží zjistit, proč je Brueckner fotil.

Němečtí detektivové nemají v předchozí vyšetřování důvěru

Minulý týden policisté vykáceli a vyčistili rozlehlou lesní plochu u nádrže a vykopali tam osm hlubokých jam. Z nich odebrali vzorky půdy, které byly odeslány na forenzní a DNA testy do laboratoří v Německu. Z místa bylo navíc v taškách odvezeno několik věcí, které mohou, ale nemusí mít význam pro vyšetřování. Patří mezi ně ramínko od podprsenky, pár kusů oblečení a několik plastových předmětů.

Podle zdroje Daily Mailu se němečtí vyšetřovatelé – kteří případ částečně převzali – domnívají, že původní vyšetřování zmizení dívky portugalskými policisty bylo chybné. Chtějí tak odhalit nové stopy, které by případ posunuly kupředu.

(Němečtí detektivové) jsou i nadále nesmírně skeptičtí ke způsobu, jakým bylo vyšetřování v Portugalsku vedeno. I proto chtějí pokračovat v pátrání v dalších oblastech – dokonce i těch, o kterých portugalští policisté tvrdí, že je prozkoumali,“ uvedl informátor blízký vyšetřování.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy