Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 Victoria Velvet Survivor 2024 - aktuálně

Politici žijí hokejem: Prezident sledoval zápas v nemocnici, Jurečka s pivem v hospodě a vládní trojka na tribunách

Politici na hokeji.
Zdroj: koláž eXtra.cz/Instagram Mariana Jurečky, Petra Fialy
Předchozí Další
+ Dalších 11 fotografií
MS v hokeji

Málokterý Čech si ve čtvrtek večer nechal ujít čtvrtfinálový hokejový zápas, při kterém jsme hráli s USA. A čeští politici nebyli výjimkou, jak je patrné z jejich sociálních sítí. Zatímco ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka si užíval sportovní okamžik s přáteli v hospodě, trojice z vládní pětikoalice vyrazila do O2 areny, stejně tak jako Andrej Babiš. 

Čeští hokejisté na domácí půdě zabodovali a postupují po čtvrtečním souboji s Američany do semifinále. "Vítězství potěší. Hlavně když přijde po krásné, férové hře. Pozitivní emoce by se tu daly krájet. Hoši, děkujeme," uvedl k fotkám na Instagramu ministr vnitra Vít Rakušan.

Ten zašel do O2 areny společně s premiérem Petrem Fialou a šéfkou Sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou. Na pár záběrech během utkání bylo vidět, jak se trojice soustředila na fandění a nechala se strhnout atmosférou. "Snad nikde na světě neumí fanoušci vytvořit takovou atmosféru jako u nás!" napsal si na sociální sítě předseda vlády. Do pražské arény se vydal i šéf opozice Andrej Babiš. Tentokrát však bez rodiny.

Petr Pavel skončil v nemocnici

Někteří lidé si mysleli, že v aréně uvidí i prezidenta Petra Pavla, který už na pár zápasů dorazil. Ten se však včera zranil na motorce. Hokejové drama sledoval z nemocničního lůžka Ústřední vojenské nemocnice. "Zranění nejsou vážná, ale žádají si krátké pozorování v ÚVN. Více informací zveřejníme, až budou k dispozici," napsala redakci eXtra.cz Karolína Blinková, vedoucí oddělení komunikace Kanceláře prezidenta republiky. Po konci utkání sdílel prezident na síti X vzkaz, ve kterém pochválil neuvěřitelný výkon brankáře Lukáše Dostála.


V hledišti se neobjevil ani ministr Marian Jurečka. Předseda KDU-ČSL zašel na pivo s přáteli a důležitý zápas o postup sledoval z hospody. "Dneska fandíme z hospody. Obrazovka na zdi i na stole," připsal si k fotce na Instagramu.

MS v hokeji 2024

Mistrovství světa v ledním hokeji se uskutečnilo od 10. do 26. května 2024 v České republice (Praha a Ostrava). Do Prahy se MS v hokeji vrátilo po 9 letech. Naposledy se MS v hokeji uskutečnilo v ČR v roce 2015.

Mistry světa se stal tým České republiky, jehož trenérem byl kouč Radim Rulík. Česká republika získala titul mistrů světa po 14 letech.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy