Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Podivná vražda v Plzni: Všechno prý mělo začít jako vtip. Říkala bodni mě, popsal muž

Ilustrační foto.
Zdroj: profimedia
vražda

Krajský soud v Plzni řeší podivný případ. V rodinném domku loni v květnu ubodal důchodce svou přítelkyni. Jak uvádí deník Blesk, zpočátku se mělo jednat prý pouze o "fór", který ale skončil tragédií. Muži hrozí až 18 let odnětí svobody. 

Mělo se jednat pouze o hloupý vtip, který vyústil ve vraždu. Takhle to tvrdí podle deníku Blesk důchodce z Plzně, který tam ubodal svou přítelkyni. Nožem jí zasadil devět ran do hrudníku. Následně čin komentoval jako životní omyl. Případem se zabývá Krajský soud v Plzni. Viníkovi hrozí až 18 let za mřížemi.


Ladislav U. se léčí s rakovinou a v den, kdy se uchýlil k hrůznému činu, si vzal léky až pozdě a nemohl tak spát. Rozhodl se tedy, že pojede za Zdenou. "Šel jsem dovnitř, ležela v ložnici, štelovala něco na budíku. Sedli jsme si, bavili se. Ptala se mě, jestli mám kudličku, to je můj útočný nůž NATO. Pak mi říkala: ,Bodni si, srabíku.´ To byly takové naše fóry,“ popisuje.

Následně si uvědomil, co udělal, ovšem v chladnokrevném vraždění pokračoval. „Já jak jsem byl naládovaný prášky, zatmělo se mi před očima. Vstával jsem z postele a bodl jsem ji. Uvědomil jsem si, co jsem udělal, ale nechtěl jsem, aby trpěla, říkal jsem: ,Promiň, Zdeno, co jsem to udělal…,´ a bodal jsem, jak nás to učili na vojně,“ říkal u soudu.

Viník se po incidentu snažil zbavit důkazů

Se zavražděnou měl udržovat tříletý partnerský vztah, přestože žije již 22 let v manželském svazku. Jak uvádí iDNES.cz, jeho žena o mileneckém vztahu věděla. Oba měli být velmi konfliktní povahy a hádky mezi nimi probíhaly často. "Vyjeli jsme na sebe kvůli blbosti. Říkal jsem, ať si najde zdravého chlapa, ale ona říkala, že potřebuje takového jako já. I jsem se jí bál, ona mě čapla a už jsem ležel na kanapi. Prát jsme se nemohli, ona mi dala kravatu a bylo,“ vysvětlil.


Z jeho slov mrazí. „Řekla: ,Ty vo*e, tys mě zabil.´ Svezla se, oči šly v sloup. Pak jsem s ní cloumal a říkal: ,Vzbuď se, ku*va, vzbuď se‘,“ popisuje bezprostřední chvíle po incidentu. Následně z rodinného domu odjel k tamějšímu rybníku, do kterého hodil nůž i telefon, aby se zbavil důkazů.

Jeho výpovědi se v jednotlivých verzích značně odlišují, v tomto případě přesouval chyby i na stranu policistů. „Oni ti policisté, kteří to se mnou sepisovali, byli takoví mazliví. Jako Křemílek a Vochomůrka, takoví dobří skřítkové, když mi něco řekli, tak jsem jim to odsouhlasil,“ tvrdil.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy