Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Po 10 letech to cinkne, myslí si Dominik Hašek: Co řekl o finském trenérovi v českých barvách

Dominik Hašek: Věřím, že budeme mít konečně medaili!
Zdroj: Profimedia.cz
+ Další 4 fotografie
rozhovor

"Příprava byla vynikající, určitě ten tým ví, co chce, a po 10 letech tu medaili přivezou," myslí si hokejová legenda Dominik Hašek (57) o šancích českého národního týmu na nadcházejícím šampionátu ve Finsku. Jak pro eXtra.cz hodnotí stav českého hokeje a co by se podle něj mělo zlepšit? 


Mistrovství světa v ledním hokeji už je oficiálně zahájené. V sobotu 14. května se český tým utká ve svém prvním zápase s Velkou Británií. Jak je na tom před startem šampionátu náš hokej? Na to jsme se zeptali bývalého hokejového brankáře Dominika Haška, který na olympijských hrách v Naganu v roce 1998 vychytal s českým týmem zlato.

Dávám jim šanci na medaili

"Určitě jim dávám šance na medaili. Příprava byla vynikající, určitě ten tým ví, co chce, a po 10 letech tu medaili přivezou. Jak příprava, tak i kvalita je lepší a projevilo se to na výsledcích," neskrývá optimismus Hašek.

Co říká na nového trenéra národního týmu Kariho Jalonena? "To bylo rozhodnutí výkonného výboru, a i když tam byla určitá nedůvěra, vypadá to, že to teď dali dohromady a bude to dobré," myslí si hokejová legenda.

Problém nevidí ani v tom, že v národním týmu jsou v současnosti na soupisce pouze tři hráči z NHL. "Někteří hráči nemohli přijet, ale pořád je tam otevřené místo pro jednoho, dva nebo tři hráče. Někdo z týmů vypadne a třeba David Pastrňák nebo Martin Nečas by mohli přijet a byla by to posila," komentuje Hašek soupisku národního týmu.

Svaz musí lépe pracovat s mládeží

Není žádným tajemstvím, že český hokej v posledních letech neprožíval zrovna nejlepší období. Hašek před pár dny oznámil, že chce kandidovat na šéfa hokejového svazu. Jak hodnotí stav českého hokeje?

"Výsledky nejsou takové, jaké veřejnost očekává v poslední době, což nás všechny mrzí. Některé země nás předehnaly v mládežnickém hokeji a je třeba některé věci změnit, aby se to zlepšílo. Především jde o práci s mládeží. Získat víc talentovaných kluků a lépe s nimi pracovat. V tom není žádné tajemství. Je to vše záležitost práce s nimi ve věku od pěti do osmnácti let, kdy se ten talent nejvíce rozvíjí," nabízí Hašek svoji vizi.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy