Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Petr Pavel promluvil o svém zdraví i soupeři: Babiš zasel vítr a sklízí bouři, řekl

Vítěz prvního kola prezidentských voleb Petr Pavel během povolebních rozhovorů.
Zdroj: eXtra.cz/Renata Bušková
+ Další 3 fotografie
volba prezidenta

Generál Petr Pavel se podle svých slov už cítí lépe. V posledních dnech prý spolykal více prášků než za poslední rok. Zároveň řekl, že nemůže lidem říkat, kam mají nebo nemají chodit v narážce na narušování mítinků Andreje Babiše. Horký kandidát na prezidenta to řekl v rozhovoru na televizi Nova.

Kandidát na prezidenta Petr Pavel se už dostává ze svého nachlazení. Během minulých dnů prý spolykal více prášků než za poslední rok. "Už je to lepší, mám nasazená antibiotika, tak snad už to bude v pořádku," řekl Pavel v rozhovoru na televizi Nova, který vedla moderátorka Bára Divišová.

Pavel: Babiš si za vyostřenou atmosféru může sám

V rámci kampaně se podle svých slov snaží o slušnost. „Snažím se o to od počátku kampaně. Od začátku jsem předesílal, že chci vést slušnou kampaň, aby se obešla bez těchto projevů. Neměl jsem jediný billboard, který měl strašit ani jsem na shromážděním nikoho neurážel. Takže nevím, co jsem mohl dělat ještě dalšího,“ uvedl prezidentský kandidát.

Pavel dnes také vyzval svého protikandidáta Andreje Babiše (ANO) ke zklidnění situace ve společnosti. Chce po něm mimo jiné, aby stáhl všechny reklamní materiály, kde používá strach ze zatažení do války. "Když jsem viděl, jak se kampaň v posledních deseti dnech vyhrotila, tak mě to mrzí. Možná by se měl Andrej Babiš a každý, kdo si myslí, že se mu ubližuje, zamyslet, jestli to není spíš Andrejem Babišem než jeho protikandidátem," dodal kandidát.

Babiš dnes označil Pavlovu výzvu na Twitteru za nesmyslnou, Pavel by podle něj měl spíše odsoudit agresivní chování na mítincích. Pavel však uvedl, že nemůže lidem říkat, kam mají nebo nemají chodit. "Lidé mohou přijít na jakýkoliv mítink, i ti, kteří mě nechtějí volit. Já si myslím, že je to naprosto v pořádku. Kdo seje vítr, sklízí bouři," míní Pavel s tím, že za vyhrocenou atmosféru si může Babiš sám. "Vyjadřujte svůj názor i nesouhlas ale slušně. Odsuzuji projevy násilí a výhrůžek, to do civilizované politiky nepatří," obrátil se Pavel k divákům.

Dotazy diváků

Lidem pak patřila i druhá část rozhovory. vybraní občané měli možnost položit generálovi dotaz, který je zajímá. Jak se například zaměří na válečné veterány? "Když to za pár dní, tak budeme mít od dob Ludvíka Svobody dalšího válečného veterána prezidentem. Programu válečných veteránů se věnuji již dlouho. Zaslouží si úctu i nějaké benefity a ty se pokud vím zlepšují," odpověděl.

A jaký má kandidát na prezidenta názor na rovné zastoupení žen a mužů ve veřejných funkcí? "Prosazoval jsem to vždycky, že pro mě rozhodují schopnosti a ne pohlaví. Kdekoliv bude kvalitní a motivovaná žena, tak ji rád obsadím, pokud bude mít zájem," uvedl. Ohledně prezidentského úřadu, má Petr Pavel jasnou představu.

Současný prezident Miloš Zeman a jeho okolí podle Pavla snížil respekt prezidentského úřadu. "Chci mu navrátit respekt a úctu," řekl a dodal, že ho chce změnit ve vstřícné místo, kde budou vítáni politici jak vládní tak opoziční i novináři.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy