Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pekarová vrací úder Babišovi za prodejkyni mobilů: Ukázal, co si myslí o lidech pracujících rukama

Markéta Pekarová Adamová vrací úder Andreji Babišovi: Neváží si lidí, kteří pracují rukama
Zdroj: koláž eXtra.cz/ profimedia
+ Další fotografie
přestřelka

Markéta Pekarová Adamová vrací úder Andreji Babišovi. Ten se do ní několikrát při svých projevech ve sněmovně navezl, že se živila jako prodejkyně telefonů. Předsedkyně Poslanecké sněmovny se k Babišovým pokusům o diskreditaci vyjádřila na svém twitterovém profilu. Podle ní šéf hnutí ANO sám ukazuje, že pohrdá lidmi, kteří se živí rukama, zatímco ona se za svoje pracovní zkušenosti při studiu práv nestydí.

"Vypla mi mikrofon! Kdo? Prodejkyně mobilů! Prodejkyně mobilů je předsedkyně parlamentu, která dělá ostudu, jde na Taiwan a teďka porazíme Čínu! No a Taiwan investuje ty čipy v Drážďanech," pustil se Andrej Babiš podle uveřejněných videí do předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové, ač u jednání, kde Babiš totálně ztratil nervy, vůbec nebyla. Pekarová na jeho věty reagovala na Twitteru, kde uveřejnila rozsáhlé prohlášení.

"Nedotýkají se mě, protože přichází od člověka, kterého považuji za ztělesnění těch nejhorších lidských vlastností a pokřivených hodnot, ale urazil zastupitelskou demokracii a na té mi záleží velmi," reagovala na jeho slova a přiznala, že v mládí skutečně pro jednoho z mobilních operátorů jako brigádnice pracovala. "Bylo to v době, kdy jsem přišla do Prahy a postavila se na vlastní nohy. Od svých rodičů jsem peníze nechtěla, viděla jsem, jak se na živobytí nadřou, starali se o dva mladší sourozence a já se chtěla postarat sama o sebe," s tím, že se za svoje pracovní zkušenosti rozhodně nestydí.

"Byla jsem rodiči vždy vychována v tom, že si mám lidí vážit. Proto bych ráda řekla všem, kteří mobily prodávají, živí se “rukama” (jak se u nás doma vždy říkalo) či dělají cokoliv jiného, že si jejich poctivé práce vážím. Jste nedílnou součástí naší společnosti, máte svůj podíl na jejím fungování, a pokud budete chtít, můžete kandidovat ve volbách," vyjádřila se Pekarová s tím, že se z nich mohou stát klidně předsedové Poslanecké sněmovny.

Rýpanec do Babišovy minulosti

Nakonec si předsedkyně neodpustila poznámku na adresu Andreje Babiše, který pochází z prominentní komunistické rodiny a vlivní rodiče stáli za jeho špičkovým vzděláním v době, kdy mnoho lidí nemohlo studovat vysoké školy jen kvůli svému původu.

"Neměla jsem nikdy potřebu detailněji zkoumat, jak to měl se svým zázemím a studiem pan Babiš, ale tak trochu všichni víme, že u něj to byl docela jiný příběh," uvedla na adresu Andreje Babiše. Redakce eXtra.cz kontaktovala Markétu Pekarovou Adamovou s tím, zda bude po expremiérovi požadovat omluvu. Do vydání článku jsme zatím odpověď neobdrželi.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy