Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pekarová Adamová čelí výhružkám smrtí: Anonym píše o popravě kulkou do hlavy

Markéta Pekarová Adamová: Předsedkyně sněmovny čelí výhružkám smrtí
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 6 fotografií
ANONYM

Markéta Pekarová Adamová řeší nenávistný mail s policií. Na sociální síti zmínila, že má pochopení pro Zuzanu Čaputovou, která se rozhodla podruhé neusilovat o slovenský prezidentský post. Šéfka sněmovny svá slova doprovodila snímkem anonymního e-mailu, ve kterém jí i dalším vládním představitelům pisatel tím nejsprostším jazykem vyhrožuje popravou. Dle některých lidí si za to může předsedkyně Poslanecké sněmovny sama.

„Mám velké pochopení pro rozhodnutí Zuzany Čaputové nekandidovat podruhé, protože jsem si vědoma, čemu čelí. Ač mě to samozřejmě mrzí,“ prohlásila Pekarová Adamová na svém Twitteru a doprovodila příspěvek výmluvným snímkem ze své mailové komunikace. „Tento mail nemá nic společného s vyjádřením názoru. Řeším jej s policií ČR, aby se něco podobného nestalo normou chování k žádnému politikovi,“ dodala následně.

V agresivním elektronickém dopise Pekarovou Adamovou anonym obviňuje z udávání lidi do médií, českou vládu označuje za fašistickou a vyčítá jí, že se nepostavila za Roma, který nedávno zesnul v Brně na následky bodného zranění při násilném incidentu s občanem Ukrajiny.

Vládní představitele označuje za vlastizrádce a spravedlivým trestem pro ně má dle anonyma být poprava kulkou do hlavy. Litanie pokračuje urážkami na adresu ministryně obrany Jany Černochové a prezidenta republiky Petra Pavla. Jmenované posílá odstěhovat se na Ukrajinu.

Člen subkultury frustrát

Uživatel Josef oznámení na policii kvituje. „Udělala jste správně, že jste si útoky toho grázla nenechala líbit,“ napsal. Martin pak za podstatu problému považuje laxnost státu při potírání proruské propagandy, která v lidech vyvolává agresi. „Navzdory krvácení z očí, které tento email způsobuje, jsem to dočetl až do konce. Toto nepsal ‚flastenec‘, ale člen nové subkultury ‚frustrát‘,“ zhodnotil dále Adam sloh i motivaci pisatele.

Ne všichni však měli pro Pekarovou Adamovou slova podpory. Uživatel Tralalak předsedkyni sněmovny nepovažuje za způsobilou vykonávat svou funkci, protože by jakožto veřejná osoba měla ustát, že o ní „někdo nehezky mluví“. Ladislav vyzval zamyslet se, proč k tomu došlo, na což mu odpověděl Petr. „Asi nějaké trauma z dětství, jinak si nedovedu představit, proč někdo posílá takový hnus,“ kontroval.

Na hrubý pytel

Podporovatel protivládních demonstrací Jindřicha Rajchla, právník a pedagog Ondřej Dostál, pak předsedkyni sněmovny oznámil, že si za to může sama. „Tak přestaňte opoziční politiky i prosté občany nazývat šváby, teroristy, extrémisty, dezoláty, antivaxery aj., jen proto, že využívají práva nahlas nesouhlasit s vládou,“ píše Dostál a dodává, že kdyby vládní politiky někdo bral vážně, bylo by to pro ně skutečně nebezpečné, dosáhli však pouze toho, že je lidi hejtují.

Jeho slova nenechala v klidu Alexandru, která upozornila, že daný e-mail není pouze sprostý, ale obsahuje očividné výhrůžky.

Silně na podporu Pekarové Adamové vystoupila také poslankyně za STAN Barbora Urbanová. Ke svému příspěvku přidala snímek obrazovky, dle kterého Pekarová Adamová koncem roku 2021 textovou zprávou podpořila Urbanovou, když se dozvěděla o sprostých vzkazech, jež političce chodí.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy