Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Palestinci v kibucu zavraždili 40 izraelských dětí. Tohle není válka, to je masakr, říká velitel

Válka v Izareli.
Zdroj: profimedia
VÁLKA

Když izraelské síly po Palestinou vyvolané válce dorazily do pohraničních vesnic v Pásmu Gazy, byly svědky otřesných scén. Podle zpravodajské stanice i24 News jeden z armádních velitelů uvedl, že v kibucu objevili 40 zavražděných izraelských dětí. Celkově počet potvrzených obětí překročil již tři tisíce.

"Tohle není válka, tohle není bojiště, tohle je masakr,“ prohlásil generálmajor Itai Veruv pro zpravodajství i24 News poté, co byly izraelské obranné síly vyslány do pohraničních vesnic v Gaze. "Vidíte mimina, jejich matky a otce v jejich ložnicích a úkrytech a jak je teroristé zabili – tohle není válka,“ dodal znechucený Veruv, který podle svých slov nikdy nic takového neviděl.

Čtyřicet dětí

Od sobotního prvního útoku teroristické skupiny Hamás na Izrael zemřelo 3300 lidí. Vyplývá to z údajů, které zveřejnily obě strany konfliktu. Z toho na hudebním festivalu nedaleko pásma Gazy povraždila teroristická skupina asi 260 nevinných mladých lidí, kteří přijeli pouze za zábavou. Zbytek ozbrojenci unesli či následně při jejich vzdoru popravili.

Počet obětí stále stoupá, jeden z armádních velitelů dokonce uvedl, že v kibucu bylo zavražděno i čtyřicet malých dětí. Na místě je údajně ještě mnoho dalších obětí, takže počet mrtvých po barbarském řádění zřejmě nebude finální. Podle Izraelců to, že Hamás nemá slitování a páchá zvěrstva, dokázal již nespočetněkrát.

Po sociálních sítích koluje mnoho citlivých videí, z nichž je vidět, že Hamás útočí na civilisty, kteří prosí o život. Záznamy jsou buď z bezpečnostních kamer, nebo některé pořizovali dokonce sami útočníci. Jedno z videí na platformě X, dříve Twitter, sdílela i izraelská policie, která zachytila boje mezi pohraniční policií a teroristy v kibu Nir Am. Na drsných záběrech je patrný tuhý boj mezi oběma stranami a právě policisté pomohli zraněným izraelským vojákům.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy