Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Jak bude otevřeno o Velikonocích: Přehled obchodů, kde si nakoupíte i na Velikonoční pondělí

Otevírací doba na Velikonoce 2024: Kdy budou otevřeny obchody?
Zdroj: pixabay.com
OTEVÍRACÍ DOBA

Jak budou na Velikonoce otevřeny supermarkety? Velikonoce letos počínají Velkým pátkem 29. března 2024 a končí Velikonočním pondělí 1. dubna. Ačkoli jsou oba tyto dny státním svátkem a většina z nás nejde do práce, v jeden tento den zůstanou obchody otevřeny, zatímco v ten druhý většina z nich podle zákona zavře. V redakci eXtra.cz jsme pro vás připravili podrobný přehled, kde si i přesto na tento křesťanský svátek nakoupíte.

Velký pátek v roce 2024 oslavíme 29. března a Velikonoční pondělí následně 1. dubna. Ačkoli jsou oba tyto dny státními svátky, je mezi nimi jeden rozdíl. Zatímco na Velký pátek zůstanou všechny obchody otevřené, jak jsme zvyklí, v pondělí musí většina zavřít.

Podle zákonu o prodejní době v maloobchodech mohou zůstat otevřeny jen obchody s prodejní plochou do 200 metrů čtverečních, prodejny na letištích, nádražích či ve zdravotních střediscích, velkoobchody, lékárny a čerpací stanice.

Co se týče víkendu, kdy nastává Bílá sobota a Boží hod velikonoční, zůstává otevřeno podle běžné otevírací doby.

Státní svátky – kdy je OTEVŘENO

Velký pátek (pohyblivý svátek)

1. květen – Svátek práce

5. červenec – Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje

6. červenec – Den upálení mistra Jana Husa

17. listopad – Den boje za svobodu a demokracii

Jak má Lidl otevřeno o Velikonocích

Oblíbený řetězec Lidl podléhá zákonu o prodejní době v maloobchodech a všechny jeho prodejny tak na Velikonoční pondělí zůstanou uzavřeny.

Jak má Albert otevřeno o Velikonocích

S ohledem na zákonnou povinnost zůstanou prodejny Albert na Velikonoční pondělí 1. dubna zavřené, mají však jednu výjimku. "Zákazníci mohou nakupovat v běžné otevírací době na Velký pátek 29. března i během nastávajícího víkendu. V úterý ráno budou prodejny opět otevřeny podle běžné otevírací doby. Výjimku tvoří prodejna v Českých Budějovicích, která se nachází v dopravně obchodním centru Mercury. Tato prodejna zůstane otevřená i během Velikonočního pondělí, a to v čase od 8:00 do 18:00 hodin," stojí v tiskovém prohlášení společnosti Albert.

Jak má Penny Market otevřeno o Velikonocích

Prodejny Penny Market nebudou na Velikonoční pondělí otevřeny.

Jak má BILLA otevřeno o Velikonocích

Společnost BILLA několik výjimek podle zákona má. Konkrétně jde o prodejnu BILLA na Letišti Václava Havla, na Hlavním nádraží v Praze a na všech čerpacích stanicích Shell s konceptem BILLA stop & shop, které zůstanou otevřeny i během Velikonočního pondělí. Všechny ostatní supermarkety BILLA budou zavřeny.

Jak má Kaufland otevřeno o Velikonocích

Řetězec Kaufland žádnou výjimku nemá a na státní svátek Velikonoční pondělí zůstane uzavřen.

Jak má Tesco otevřeno o Velikonocích

Všechny klasické prodejny Tesco budou na Velikonoční pondělí zavřené. Zákon o regulaci otevírací doby se ovšem nevztahuje na malé prodejny Tesco Expres, které tedy mohou zůstat otevřené.

Jam má Globus otevřeno o Velikonocích

Otevírací doba všech hypermarketů Globus je s výjimkou Velikonočního pondělí, kdy je zavřeno, standardní. "Denně všechny dny od 7 do 21 hodin, včetně Velkého pátku 29. 3. 2024, výjimkou je Globus Černý Most, který je má otevírací dobu od 7,30 do 22 hodin," řekla redakci eXtra.cz tisková mluvčí společnosti Globus Aneta Turnovská.

Jak má Makro otevřeno o Velikonocích

Ačkoli by Makro jako velkoobchod na Velikonoce podle zákona mohlo nechat otevřeno, i zde zůstane na Velikonoční pondělí zavřeno. Podrobně to společnost rozepisuje na svých stránkách.

Jak má IKEA otevřeno o Velikonocích

Na Velký pátek i o velikonočním víkendu budou všechny obchodní domy IKEA otevřeny podle běžné otevírací doby. Na Velikonoční pondělí však zůstanou zavřené.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy