Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Otčím se ukájel sadistickými hrátkami s nevlastní dcerou. Pětiletou dívenku si při všem natáčel

Ilustrační foto.
Zdroj: Profimedia.cz
Zneužití

Sedmatřicetiletý muž z Teplicka byl v úterý odsouzen Krajským soudem v Ústí nad Labem ke 12 letům ve vězení za pohlavní zneužívání nevlastní dcery. Podle Teplického deníku dívku dopoval sedativy, aby se mohl ukájet sadistickými hrátkami, a nezůstalo jen u toho.

Ústecký krajský soud v úterý rozhodl o osudu sedmatřicetiletého muže z Teplicka, který sexuálně zneužíval svou nevlastní dceru po dobu pěti let. Za ohavný čin si půjde odsedět 12 let. Dokonce dostal ještě o rok víc, než navrhovala žalobkyně. Zároveň mu byla nařízena sexuologická ústavní péče a musí zaplatit odškodné ve výši 200 tisíc korun. Informace přinesl Teplický deník.


Začal s tím, když bylo dívce pouhých pět let. Podle soudu muž dívku osahával, hladil po těle, dával jí penis do ruky, na genitálie připínal svorky, na bradavky jí lepil černou lepicí pásku, kapal vosk na tělo. Všechno si točil, fotil a následně sdílel na takzvaném darknetu. Případ odhalil americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI), který ho předal policistům v Česku.

Dívka je v pořádku

Sexuální praktiky na dívce vykonával převážně v době, kdy spala. Pokud ji fotil při bdělosti, brala holčička podle soudu věc jako hru, muži důvěřovala. Soudkyně Vladimíra Kodatová zdůraznila, že nešlo jen o dětské porno, ale o sadistické praktiky. Aby děvče uvedl do hlubokého spánku, podal jí podle soudu lék, který mu předepsal lékař na spaní. Tento přípravek je však určen pouze pro dospělé, dítěti může podle znalkyně způsobit vážné zdravotní komplikace až smrt. Znalkyně u soudu řekla, že je jen štěstí, že se dívce nic nestalo. Oběť trestného činu nemá podle znalců žádné psychické následky, většinu událostí si nepamatuje.


Znalci diagnostikovali muži pedofilní sadomasochismus. Podle nich byla jeho příčetnost v době páchání trestné činnosti snížena. Soud to zohlednil při určování výše trestu. Muži hrozilo až 18 let vězení. "Pro společnost je důležitější a podstatnější, aby podstoupil odpovídající léčbu, neboť ani sebedelší trest by nezajistil jeho nápravu," uvedla Kodatová.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy