Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Okolnosti kolem zmizení Jany (40) a syna (3) v Peci pod Sněžkou: Otec malého Adámka promluvil

Záchranáři našli těla matky s dítětem.
Zdroj: Policie České republiky
+ Další fotografie
Pátrání

Okolnosti kolem zmizení čtyřicetileté veterinářky Jany K. a jejího teprve tříletého syna Adama jsou velmi podivné. Naposledy byli viděni 27. prosince v penzionu U Sochorů v Peci pod Sněžkou a od té doby jako kdyby se vypařili. Pro Blesk nyní promluvil otec malého Adámka. V pondělí krátce po polední přišla od policie tragická zpráva. Žena i s dítětem jsou po smrti. 

Rozsáhlé policejní pátrání po Janě a jejím synovi Adámkovi již několik dní zatím bez výsledku pokračuje. Policisté, hasiči, členové horské služby i vrtulník pátrali na rozsáhlém území v Krkonoších, hlavně v okolí Pece pod Sněžkou, Richtrovy boudy, v Modrém dole, v Obřím dole a také na Růžovkách.

O pomoc s pátráním poprosil na Facebooku i otec Adámka Michal. Blesk muže kontaktoval, ovšem moc sdílný vzhledem k citlivosti případu nebyl. „Moc děkuji za pomoc s pátráním, vážím si toho. Další okolnosti jsou velmi citlivé pro mě, Janu a zejména Adama. Proto prosím o pochopení, když si v tuto chvíli nebudu přát sdělovat další informace,“ prozradil.

Záhadné okolnosti zmizení

Jana se synem byli naposledy spatřeni 27. prosince, tehdy je viděla majitelka penzionu U Sochorů, v němž se ubytovali. „Paní tu byla normálně se synem na rekreaci. Ubytování měla domluvené už delší dobu a nebylo na ní nic divného. Naposledy jsem je viděla v úterý,“ prozradila podle Blesku majitelka.

Podle dostupných informací byl pokoj, v němž byli ubytováni, zamčený. Zůstaly v něm však ženiny věci a před penzionem stálo její auto. Po šesti dnech se měla dvojice z penzionu odhlásit, ale neudělala to, a tak majitelka provozovny uvědomila policii.

V pondělí krátce po poledni policie oznámila smutnou zprávu. Maminka i s dítětem jsou po smrti. Policie jejich těla nalezla v lese mimo cestu. 

Související články

Další články

Nejnovější kauzy