Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nechvalně proslulý sériový vrah Jaroslav Stodola se ve vězení změnil k nepoznání: Kat důchodců si nechal narůst extravagantní knír

Jaroslav Stodola se od odsouzení změnil k nepoznání
Zdroj: Profimedia / Prima FTV
+ Další 2 fotografie
Černá kronika

Jejich vražedné řádění vyděsilo celé Česko. Manželská dvojice Jaroslav a Dana Stodolovi si za oběti vybírali nemohoucí staré lidi, které bez jakýchkoli zábran zabíjeli, a pak žili z ukradených peněz. S Jaroslavem Stodolou si po mnoha letech ve vězení povídala autorka dokumentární série Bez lítosti, kterou uvádí televize Prima. Redakce eXtra.cz se zúčastnila premiéry prvního dílu dokumentárního seriálu, ve kterém Stodola vyprávěl svůj příběh.

Manželé Stodolovi patří k nejhorším zločincům novodobé historie Česka. S osmi vraždami drží nelichotivé prvenství v encyklopediích zločinu. Jejich vraždy byly chladnokrevné, promyšlené a měly jediný účel: zisk. Doslova do nebe volající byly také chyby vyšetřovatelů, kteří přehlíželi naprosto evidentní nesrovnalosti v případech vražd, které prvotně vyhodnotili jako nehody či sebevraždy. Za vším ale stála dnes již rozvedená manželská dvojice Jaroslav a Dana Stodolovi.

Osm vražd a celkem sedmnáct trestných činů. To je nejděsivější bilance české kriminalistiky a také výsledek řádění Stodolových. Za své oběti si vybírali nemohoucí důchodce, aby vraždy byly pro pachatele jednodušší a oběti nekladly takový odpor. Když ukradené peníze došly, vyrazili prostě vraždit znovu. Nakonec je spravedlnost našla a kriminalisté začali rozplétat jeden z nejkrutějších kriminálních případů současnosti.

Stodola se hodně změnil

Jaroslav Stodola je prvním z doživotně odsouzených, jehož příběhem série Bez lítosti startuje. Je vidět, že od doby svého zatčení se hodně změnil. Stodola zestárl a o svých činech, ke kterým se doznával už během vyšetřovacího procesu, mluví naprosto otevřeně. V některých částech dokumentu, na jehož premiéře byla i redakce eXtra.cz, se dokonce nad pikantními detaily případů rozesměje. Památnou větou zakončuje příběh o svém dopadení, kdy mu manželka Dana tvrdila, že si najde práci jako striptérka. "A to už byla pěkně vyžraná, před zatčením měla několik kilo nadváhu," říká Stodola v dokumentu se smíchem.

Nelze však říci, že by Jaroslavu Stodolovi úplně chyběla sebereflexe. Podle sebe i podle názoru vyšetřovatelů nepříliš inteligentní muž prostě plnil přání své ženy Dany, která ho k tomu pod příslibem dočasného klidu v podstatě nutila. Když byly peníze z vražd, bylo podle ní vše v pořádku, byl sex i pohoda, když peníze nebyly a Jaroslav vraždit nechtěl, dělala mu Dana ze života peklo, prohlásil kriminalista, který případ Stodolových vyšetřoval. Na konci Stodola prohlásí, že na svobodu už nechce, svůj život prý chce dožít ve vězení. Nebude tak prý podávat ani žádost o podmínečné propuštění.

První díl nové dokumentární série odvysílá TV Prima 1.7., všechny epizody jsou už nyní dostupné na Prima+. 

Související články

Další články

Nejnovější kauzy