Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nebezpečná zábava dětí, při které jde o život: Školáci se škrtí, dokud ten druhý neomdlí

Ilustrační foto.
Zdroj: Profimedia.cz a Renata Bušková/koláž extra.cz
zprávy

Každá generace školáků si vždy najde zábavu, nad kterou budou ty starší kroutit hlavou. To, co vymyslely děti ze základní školy v Týništi nad Orlicí, je ale už daleko za hranicí únosného. K bizarní a velmi nebezpečné zábavě se pomalu přidávají i další školy z Královéhradeckého kraje, jak uvedl iRozhlas. 

Škrcení je novým druhem "zábavy"

Škrcení, to je nový trend, který se rozmohl mezi deváťáky v Týništi. Nebylo to však tak, že by jeden student napadl druhého. Škrcený školák se ataku nijak nebránil, naopak ho po svém kamarádovi chtěl. Děsivé situaci přihlíželi spolužáci obou chlapců, nikdo z nich nezasáhl, ani nebyl v nějakém extra údivu, jednalo se tak patrně o běžnou záležitost. Někteří spolužáci si událost dokonce natáčeli.

To, že se na celou věc přišlo, bylo dílem náhody a štěstěny víc než cokoli jiného. Na základní škole v Týništi nad Orlicí pracuje jedna učitelka, které žáci hodně důvěřují, a právě na ni se obrátil jeden z žáků, že se bojí toho, aby se nestalo něco vážného.

Policie nepomohla

Učitelka se urychleně vydala za ředitelem Marianem Jankem, který se bez váhání obrátil na policii. Tam však uslyšel něco, co mu vyrazilo dech. "Okamžitě jsme zašli na policii, ale tam jsme se dozvěděli šokující zprávu, že pokud se ta oběť nebrání, souhlasí, oni s tím nemohou nic dělat,“ řekl Janko webu blesk.cz. Vedení školy tak muselo vymyslet řešení "po vlastní ose". Nakonec si nechalo do školy poslat policejní preventistku, o problému informovalo rodiče a začalo přímo s dětmi řešit, proč to takhle nejde.

Případ v Týništi nad Orlicí ale prý bohužel není ojedinělý a podobný problém řeší v Královéhradeckém kraji více škol. Žáci si tuto šílenou výzvu nevymysleli sami. Šíří se po sociální síti TikTok, jak napsal iRozhlas. "Blackout challenge", jak se výzvě přezdívá, už je rozšířená po sociálních sítích. Teď jde pouze jen o to, jak dokážeme s dětmi pracovat a vysvětlit jim, že účastnit se takové výzvy není jenom nerozumné, ale že může dojít k něčemu opravdu tragickému.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy