Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nabitý víkend Petra Pavla: Běh pro dobrou věc, svařák či brusle s manželkou

Petr Pavel: Nejprve běh pro charitu, pak vyrazil s manželkou na brusle
Zdroj: Tomáš Fongus, publikováno se souhlasem
+ Dalších 7 fotografií
volební kampaň

Někdo sází na karavan, někdo na sport. Zatímco Andrej Babiš objíždí Česko v rámci prezidentské kampaně svým obytným autem, generál Petr Pavel sází na zdravý pohyb a sport. V Praze se o víkendu zúčastnil charitativního běhu, pak se se svými potenciálními voliči setkal na kluzišti. O akcích informovala eXtra.cz jeho tisková mluvčí.

Pražskou Stromovkou v sobotu ráno proběhl Pavel s asi stovkou podporovatelů. Charitativní akce měla upozornit na výzvu projektu Rozběháme Česko, která odstartuje před Vánoci a podporuje organizaci Nedoklubko. Cílem výzvy je nasbírat co nejvíce kilometrů během 12 dnů, peníze ze startovného půjdou na pomoc rodinám s předčasně narozenými dětmi. “Tohle ještě nebyl žádný běh, spíše takové rozběhnutí,” vtipkoval podle své mluvčí Pavel v cíli čtyřkilometrové trasy.

Po obědě generál i s manželkou Evou vyrazil do Karlína na veřejné kluziště River Rink. Manželé Pavlovi se nejdříve postavili do stánku, kde návštěvníkům rozlévali svařák. Někteří bruslaři neskrývali překvapení, že jim svařák nalil prezidentský kandidát a možná budoucí první dáma.

Manželé si společně zabruslili

Podle fotografií z místa nalákal jeden z možných nástupců Miloše Zemana řádově desítky lidí. Generál Pavel je podle posledního průzkumu agentury Median jedním z favoritů prezidentské volby spolu s Andrejem Babišem a Danuší Nerudovou. Babiš narozdíl od všech předchozích kandidátů avizoval, že se předvolebních debat zatím účastnit nebude.

Podle organizátorů to bylo vůbec poprvé, co se u stánku vytvořila dlouhá fronta. Manželé Pavlovi pak ukázali, že se nebojí ani vytáhnout brusle. Ačkoli zimním sportům neholduje, brusle si Eva Pavlová nazula daleko rychleji než manžel. “Eva se nejdříve trochu zdráhala, ale nakonec byla k akci připravená rychlostí blesku,” glosoval generál Pavel situaci.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy