Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Survivor 2024 - aktuálně

MS ve fotbale zná vítěze třetí příčky: Bronzovou medaili urvalo Chorvatsko

Souboj o balon.
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 5 fotografií
fotbal

Souboj o bronz na mistrovství světa ve fotbale v Kataru skončil vítězně pro tým Chorvatska. Maroko dokázalo porazit 2:1 a odváží si tak cennou medaili. Pro Maročany však rozhodně nejde o neúspěch. Už postup do boje o bronz je pro ně obrovskou událostí.

Chorvatsko opět dokázalo, že je fotbalovou velmocí. V napínavém zápase o bronz na mistrovství světa ve fotbale překonalo tým Maroka 2:1 a slaví tak zasloužené vítězství. Ani Maroko však nemusí smutnit. Jako historicky první tým z afrického kontinentu si zahrálo na mistrovství světa semifinále a na turnaji předvedlo dechberoucí výkon.

Chorvaté mají na mistrovství podruhé za sebou medaili

V dnešním zápase však měli navrch Chorvaté. Nejdříve v sedmé minutě kopl Luka Modrić míč do vápna, Ivan Perišić ho následně vrátil hlavou a Gvardiol se trefil přímo do šibenice. Maročanům se však povedlo vyrovnat o dvě minuty později zásluhou Ašrafa Dárího po přímém kopu.

Druhou branku vstřelili Chorvaté ve 42 minutě, když Maročané přišli o míč přímo ve vápně a Mislav Oršič následně obstřelil brankáře na zadní tyč. Chorvatsko slaví už na druhém světovém šampionátu po sobě. V Rusku před čtyřmi lety získalo stříbro.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy