Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Mladík (23) zaútočil na pět žen a dvě děti v parku: Zpacifikoval ho zpěvák Michal Hrůza

Michal Hrůza pomohl dopadnout pachatele.
Zdroj: Profimedia/eXtra.cz - koláž
+ Další fotografie
Incident

V pražských Dejvicích napadl třiadvacetiletý muž hned několik žen a dvě děti, do kterých údajně bušil pěstmi. Incident se stal v pondělí večer na Puškinově náměstí. Naštěstí přihlíželo několik svědků, kteří zavolali policii. Jedním z nich byl známý zpěvák Michal Hrůza, který matkám přiběhl na pomoc a dotyčného předal policii. Podezřelý je nyní v psychiatrické léčebně.

Kriminalisté podezírají třiadvacetiletého muže z toho, že v pondělí kolem 19:00 udeřil do obličeje pět dospělých žen a dvě děti. Na oběti, které se navzájem neznaly, útočil ve Verdunské, Bubenečské a Raisově ulici a na dětském hřišti na Puškinově náměstí v Praze 6. Ženám způsobil různá poranění, která si v některých případech vyžádala pracovní neschopnost.

Zasahoval slavný zpěvák

Agresora na místě zadržel manžel jedné z poškozených, který ho předal přivolaným strážníkům a policistům. Podle serveru Novinky.cz útočníka zpacifikoval zpěvák Michal Hrůza.

"Viděl jsem, že nějaký člověk mlátí ženu a poté utíká. Tak jsme si řekl, že ho doběhnu, protože bezdůvodně dal pěstí ženě, která něco takového vůbec nečekala. Asi po 300 metrech jsem ho doběhl a položil na zem. Poté přijeli policisté, dali mu pouta a odvedli ho," řekl ČTK Hrůza.

Populární zpěvák se zapojil do incidentu i přes špatnou zkušenost z roku 2014, kdy ho v ostravské Stodolní ulici napadli dva muži, když chtěl uklidnit jejich hádku a postrkování. Hrůza tehdy utrpěl prasklinu temenní kosti a krvácení do mozku. "Tím, že jsem neběžel za ním, ale vedle něho, tak jsem měl čas si ho prohlédnout. Byl to takový kluk, že na mě nepůsobil nebezpečně. Teprve pak jsem se dozvěděl, že měl v batohu kudly, prostě nějaký blázen," uvedl Hrůza. "Nezachoval jsem se jako nějaký hrdina, ale jako normální člověk, protože kdybych ho nechytil já, tak by třeba napadl ještě další lidi," dodal.

Hledá se holčička

Útočník měl u sebe čtyři nože. „Kriminalisté zjistili, že minimálně v jednom případě byla napadena i jedna zatím neztotožněná holčička, kterou bychom nyní potřebovali kontaktovat. Jestliže ji někdo zná nebo se třeba někomu svěřila o tomto napadení, ať se nám ozve na linku 158. Prosím, ať se ozvou i další případní poškození nebo svědci,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.pro Novinky.  .

Související články

Další články

Nejnovější kauzy