Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 Victoria Velvet Survivor 2024 - aktuálně

Znechucená Pekarová Adamová o praktikách Tomia Okamury: Utočí na na mě, že nemám děti, zlobí se politička

+ Další 3 fotografie

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) si postěžovala na chování šéfa SPD Tomia Okamury, který proti ní prý poštvává své stoupence. "On pouze brnká na tyto struny, které v části společnosti vyvolávají určitý ohlas, a má ve svém repertoáru používání těchto šovinistických praktik," tvrdí v pořadu eXtra Host s tím, že Okamura využívá například toho, že sama nemá děti.

K politice patří i hádky a ostré spory, někdy však přesáhnou únosnou mez. Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) si myslí, že v politice to má těžší, protože je žena.

"Jsem nejvýše postavená žena a politička v České republice a víme to z různých výzkumů, že na ženy se v politice útočí o to více právě proto, že jsou ženy. Jsou to útoky, které jsou motivované vzhledem k jejich věku, vzhledu, mateřství. Ať už jsou matkami, nebo ne, je to předmětem toho, co je podrobováno velkému zájmu i kritice, a často jsou sexuálně motivované, je to verbální sexualizované násilí, které se u mužů děje v mnohem menší míře," řekla v pořadu eXtra Host.

Doporučené video: Celý rozhovor s Markétou Pekarovou Adamovou:

Markéta Pekarová Adamová: Okamura často překračuje hranici

Vzápětí zmínila šéfa SPD Tomia Okamuru, který Pekarovou často ostřeluje. "On pouze brnká na tyto struny, které v části společnosti vyvolávají určitý ohlas, a má ve svém repertoáru používání těchto šovinistických praktik, což mě mrzí a považuju to za chybné," uvedla politička.

"Dá se vzájemně společně nesouhlasit, my jsme určitě úplně odlišní ohledně toho, jakou politiku razíme, na druhou stranu by mě nikdy nenapadlo nějakým způsobem využívat k útoku na něj odlišného vzhledu, což si myslím, že je třeba přesně ta věc, kde on z hlediska mé osoby naopak tu hranici překračuje poměrně často," pokračovala Pekarová Adamová.

"Útočí na mě, že nemám děti, nebo se snaží využít toho, že část společnosti na tenhle šovinismus slyší," dodala.

O tom, jak šéfka Sněmovny snáší nenávistné útoky na svoji osobu, se můžete dočíst zde.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy