Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Manévry kvůli polským fotbalovým fanouškům: Policie měla pohotovost

Polští fanoušci se prošli Prahou.
Zdroj: eXtra.cz/Renata Bušková
+ Dalších 9 fotografií
Zápas

Stovky policistů byli v pohotovosti kvůli fotbalovému zápasu mezi Českem a Polskem v Edenu. Temperamentní fanoušky z Polska se podařilo nafotit i naší fotografce eXtra.cz. Jelikož vstupenky byly vyprodané, tak Policie ČR na místo dohlížela kvůli bezpečnosti. 

"Pořadatelé budou všechny příznivce fotbalu u vstupu do areálu kontrolovat, proto je třeba na utkání přijít s dostatečným časovým předstihem. Policisté budou v průběhu dne monitorovat pohyb hostujících fanoušků na území metropole a zajišťovat jejich doprovod ke stadionu," uvedla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Policie je v pozoru

Na bezpečnostních opatřeních se budou podílet policisté z pořádkové, kriminální, dopravní služby, antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky a také policisté se psy a na koních. Dohlédnou nejen na ochranu veřejného pořádku, ale také na bezpečnost a plynulost silničního provozu. "Před začátkem utkání a po jeho skončení se budou v okolí s velkou pravděpodobností tvořit kolony," upozornila mluvčí.

Úvodní zápas českých fotbalistů v kvalifikaci mistrovství Evropy byl vyprodaný. Dalšími soupeři českého celku v kvalifikační skupině budou Albánie, Faerské ostrovy a Moldavsko, kde svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého odehrají 27. března druhý zápas. Na šampionátu, který bude v příštím roce hostit Německo, postoupí první dva týmy z každé skupiny.

Pohled eXtra.cz

"Jde o neorganizovanou partičku asi dvanácti “chuligánů”, kteří měli buben a megafon. Shromáždili se na Karlově mostě, což oproti původnímu plánu mělo asi hodinový skluz. Na místě nemusel zasahovat anti konfliktní tým, celý pochod proběhl bez problému za usměrňováni policie a zastavovaní dopravy po nábřeží, kolem městské knihovny až na Staroměstské náměstí, kde se skupinka rozhodla, že namísto protestního pochodu posedí v irské hospůdce a pak se na Eden vydá metrem," řekla naše fotografka eXtra.cz, která byla na místě.

Polští ultras jsou známí tím, že nemají problém vycestovat do Čech kvůli zápasům. V Polsku na stadionech většinou zápasy mění v ohňové show.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy