Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Loajalita k Putinovi vydělává: Kadyrov vlastní pět paláců a vilu v Dubaji za 170 milionů

Ramzan Kadyrov je boháč: Vlastní pět paláců a letní sídlo v Dubaji za 170 milionů
Zdroj: Profimedia.cz / koláž eXtra.cz
+ Dalších 7 fotografií
pokrytec

Ramzan Kadyrov je zřejmě bohatší, než všichni čekali. Ačkoli se čečenský vůdce podobně jako jeho ruský vzor Vladimir Putin snaží svými slovy, činy a chováním přiblížit co nejvíce obyčejným lidem, nemůže si evidentně pomoci. Podle informací, které získal deník Ukrajinska pravda, vlastní Kadyrov megaluxusní rezidenci v Dubaji, kterou prý za poslední rok navštívil čtrnáctkrát a přiletěl do ní svým luxusním soukromým letadlem. To vše na náklady vlastních lidí.

Deník na utajovaný majetek ve Spojených arabských emirátech přišel, když zjišťoval pohyb Kadyrovova hyperluxusního Airbusu A318 v hodnotě dvou miliard korun. Ten je vybaven přepychovými ložnicemi, salonkem, barem a podobně. Kadyrov jeho vlastnictví nikdy nepřiznal. Všechna data dostupná o letadle ale svědčí o tom, že čečenskému prezidentovi slouží.

Jak zjistila Ukrajinska pravda, ze 140 letů, které letadlo za posledních několik let uskutečnilo, jich 116 začalo nebo skončilo v Grozném, hlavním městě Čečny. Vlastnictví takového letadla bez nákladů na palivo a údržbu stojí podle zdrojů Pravdy minimálně čtvrt milionu korun měsíčně.

Častým cílem jeho cest byla právě Dubaj - údajný Kadyrovův speciál tam byl za poslední rok hned čtrnáctkrát, jak zjistil ukrajinský web z volně dostupných dat o pohybu letadel. Kadyrov byl v Dubaji každý měsíc.

Luxusní komplex v Dubaji

Podle informací deníku vlastní Kadyrov vilu na slavném umělém ostrově Palm Jumeirah, který z výšky vypadá jako obří palma. Jde o jednu ze dvou největších vil v komplexu, jejíž cena se odhaduje na sedm milionů dolarů. Reportéry deníku tam dovedly instagramové posty Kadyrovových nohsledů.

Kde Ramzan Kadyrov bere na luxusní nemovitosti a letadla peníze, není jasné. "Aláh je dává. Nevím. Ty peníze odněkud přicházejí," odpověděl před lety na dotazy ruského televizního kanálu Dožď. Pokud by se to stalo někde jinde než v Rusku, tuto odpověď by bylo možné považovat za neuvěřitelnou. Kadyrovovi ale prošla.

Není to však jediný palác, který mu říká pane. Několik dalších jich údajně má ve své domovské zemi. Jeden využívá jako své sídlo, dva nechal postavit svým bývalým manželkám a další má údajně patřit jeho mladé milence. Zpráva portálu Agentstvo, kterou cituje Daily Mirror, suše konstatuje, že "Kadyrov, který své podřízené posílá ničit životy Ukrajinců, se mezitím skvěle postaral o svou rodinu".

Související články

Další články

Nejnovější kauzy