Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kokain v banánech v Jičíně a Rychnově: Přímo v supermarketu našli drogy za miliardy

Kuriózní nález se naskytl pracovníkům supermarketů v Jičíně a Rychnově nad Kněžnou. V bednách s banány nalezli 840 kilogramů kokainu. Prodejcům by takové množství drogy vydělalo více než dvě miliardy korun. Podle policie, která o celé události informovala na Twitteru, bylo zboží distribuováno i na další místa v ČR. Jde o největší dodávku kokainu, kterou policisté v České republice objevili.


Pracovníci supermarketů v Jičíně a Rychnově nad Kněžnou se dnes nestačili divit. Přímo mezi krabicemi s banány totiž nalezli lisované kostky kokainu. Podle kriminalistů bylo zboží stejné šarže distribuováno na několik dalších míst v České republice.

Policisté, kteří o celé události informovali na Twitteru, nyní spolu s Celní správou prohledávají dotčená místa. Zásilky byly ze zahraničí. Policie proto při hledání dalších informací použije institut mezinárodní policejní a justiční spolupráce.

840 kilo kokainu v banánech

Česká televize (ČT) uvedla, že zásilky pocházejí z Kolumbie. Podle ČT policisté vedle obchodů v Jičíně a Rychnově kontrolovali další tři místa v Česku a také sklad dovozce na hranici Prahy a Středočeského kraje. Do ČR se zásilka dostala zřejmě přes Hamburk.

Případ převzala Národní protidrogová centrála. Její ředitel Jakub Frydrych řekl ČT, že v Jičíně byla látka v 36 bednách s banány, v Rychnově v 60 bednách. Podle něj jde zřejmě o 80procentní kokain. K zákazníkům v obchodech se bedny nedostaly. Celkem se jedná o rekordních 840 kilo zadržené drogy.

Není to poprvé

Podobný případ se stal už v roce 2015 v supermarketu Lidl. Na pražské Zbraslavi tehdy našli v krabici s banány 50 kg kokainu. V březnu 1999 policie ve skladu v Malém Borku na Mělnicku odhalila v zásilce sušeného ovoce 117 kilogramů kokainu.

Zdroj úvodního videa: Policie ČR

Související články

Další články

Nejnovější kauzy