Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Jurečka se zaplétá do svých tvrzení: Časy nesedí a večírek měl začít až po střelbě na FF UK

+ Dalších 6 fotografií

Marian Jurečka si nevidí do pusy. Zatímco nedávno mluvil o své rezignaci kvůli večírku, který se konal po střelbě na FF UK, tak nyní vyšlo najevo, že party začala až po strašném incidentu, nikoliv předtím, jak tvrdil. Zajímavou novinku zjistil web Expres. 

Zdá se, že v tom Marian Jurečka pěkně lítá. Jeho výpovědi, které pronesl nedávno za pultem na tiskovce, kdy zvažoval svou rezignaci, začínají mít značné trhliny. Předseda KDU-ČSL byl totiž přítomný na večírku, který měl probíhat ve stejnou dobu, kdy probíhala střelba na Filozofické fakultě.


Jurečka uvedl, že vánoční večírek chtěl zrušit. Podle svědků eXtra.cz se ale na večírek vrátil i po mimořádném jednání vlády ve 21 hodin. "Na party jsem osobně byl, vím přesně, v kolik ministr odjížděl domů. Neřekl bych asi nic, kdyby Jurečka na 5 minut zrušil akci, pronesl pár slov ke střelbě, uctil jejich památku minutou ticha, cokoli," řekl svědek pro eXtra.cz. To se prý ale nestalo.

Byl Jurečka na večírku až po střelbě?

Politik dále řekl, že večírek byl naplánovaný na 15 hodinu. Jak ale uvedl jeden z přítomných na party redakci Expres, večírek začal až o půl hodinu později, když se o tragédii už dávno psalo ve všech českých médiích i na sociálních sítích. Střelba začala kolem 14:59 a v 15:20 měl mladý vrah spáchat sebevraždu. Jurečkova slova tedy trochu nesedí. Ministr dále tvrdil, že se o střelbě dozvěděl někdy kolem 19. hodiny, čemuž se věří opravdu jen velmi stěží. Podle zdroje iDNES o střelbě dobře věděl od kolegy již ve čtyři odpoledne. A přestože po jednání vlády mu muselo být nad slunce jasnější, o jakou tragédii se jedná, na večírku měl setrvat až do ranních hodin. 


A zdá se, že předsedu přeci jen hlodá svědomí. V Otázkách Václava Moravce totiž zmínil, že uvažuje o rezignaci. Nicméně k tomu zatím nedošlo a navíc se ho zastal i sám předseda vlády Petr Fiala. „Je mně to velice líto, že k takové věci došlo, je to chyba, je dobře, že Marián Jurečka řekl, že to je chyba, že dnes by jednal jinak. Omluvil se veřejnosti, to si myslím, že je podstatné. Já jsem s Mariánem Jurečkou opakovaně mluvil," vysvětlil Fiala v nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima News.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy